tiistai 9. syyskuuta 2014

Merirosvo ei pelkää pimeää!

Merirosvoleikki taitaa olla yksi lasten ajasta toiseen säilyvistä roolileikeistä. Siksipä kirja merirosvoleikistä kuulosti myös meille oikein sopivalta, olihan kannessakin mukana pikkusisko nalle, jolla on keijuvaatteita yllään. Merirosvo ei pelkää pimeää! (Kustannus-Mäkelä, 2014, suom. Raija Rintamäki, pyydetty kustantajalta) kertoo nallesta, joka aikoo jatkaa päiväistä merirosvoleikkiään nukkumalla yksin yön ulkona. Pikkusisko haluaisi merirosvoleikkiin mukaan, kuten myös yöleirille, ja tämäpä vähän ärsyttää isoveljeä.


Niin tuttua, vai mitä?! Kirja on siis huippu sisarus(/ryhmä)kirja leikki-ikäisille lapsille. Minusta on ihanaa seurailla omia leikki-ikäisiäni miten upeita leikkejä he saavatkaan jo aikaan. Aika monesti isompi kuulostaa ohjaavan leikkiä mutta pienempi ei tästä välitä ja kuulostaapa laittavan välillä kampoihinkin. Kirjan tavoin myös "älä tule" -tilanteita tulee, kun isommalla olisi jo taitavampi rakennus tai muu idea menossa ja näissä tilanteissa merirosvolippu liehuu herkästi.


Alison Edgsonin kuvittamia kirjoja olen muistaakseni esitellyt aiemminkin. Ettei kyseessä ollut hiirisisaruksista kertova kirja vähän samalla sisarusteemalla? Kuvitus on tässäkin hempeän kaunista, nallet ovat sympaattisia ilmeineen ja piirrosjälki pehmeän oloista. Kuvat ovat myös mukavan värikkäitä. Kirjan tekstin on kirjoittanut Maudie Powell-Tuck.


Taas yksi oikein hyvä perusarkikirja, joka on lähellä pikkulasten perhe-elämää. Mainio myös iltasaduksi, vaikka juonessa on pikkuriikkinen jännitysmomentti (sillä kirja käsittelee myös nukkumaan menon jännittämistä) mutta tarina loppuu taastusti hyvin ja kokonaisuus on koko ajan hyväntuulinen ja mukava.

Mitä roolileikkejä teillä leikitään? Ovatko merirosvot vallanneet teidänkin olohuoneen?


"'Ei keiju voi olla merirosvo!'
Reetu räjähti. 'Jätä minut rauhaan!'"

- Maudie Powell-Tuck ja Alison Edgson: Merirosvo ei pelkää pimeää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!