perjantai 22. elokuuta 2014

Suloisimmat eläinperheet, mahtava lasten tietokirja

Löysinpäs kirjaston tietokirjapuolelta tosi kivan eläinkirjan lapsille. Steve Bloomin ja David Henry Wilsonin (teksti) Suloisimmat eläinperheet (Karisto, 2011, suomentanut Elina Lustig) kertoo 14:sta eläimestä ja kuinka heidän perhe-elämänsä menee. Kirjassa on 70 värivalokuvaa, jotka ovat aivan upeita. Tarinat kuvaavat kuinka kauan eläin odottaa poikastaan ja mitä poikas(t)en syntymän jälkeen tapahtuu. Mukaan mahtuu monenlaisia perhemalleja!Oikeastaan kirja oli tosi mielenkiintoinen itsellenikin. Tietomäärä ja teksti ovat hyvässä balanssissa upeiden kuvien kanssa. Se on keskusteleva ja puhui selvästi lapselle vertaillen esimerkiksi lapsen kehitystä kulloisenkin lajin kehitykseen. Siinä on mukavasti pieniä "tiesitkös" -kohtia tekstin sisällä ja lopussa mahdollisesti pieni humoristinen kevennys.Tässä lasten eläintietokirjassa on oikeastaan kaikki jutut kohdallaan. Oli kiva löytää kirja, jossa ei yritetä opettaa liikaa ja teksti on tosi kivasti rakennettu. Eläinperheisiin tutustuminen oli samalla tietonsa vuoksi tosi kiinnostavaa mutta samalla kuvissa oli ihan supersöpöjä kohtia, joita sai ihailla lapsen kanssa tosissaan.
Suosittelen lämpimästi!"Norsun pitkää nenää kutsutaan kärsäksi. Vähitellen norsunpoikanen alkaa käyttää kärsääsä juomiseen, haisteluun, koskettamiseen ja esineiden poimimiseen. Kärsä voi toimia ennen pitkää jopa kannettavana suihkuna tai vaikka hengitysputkena norsun sukeltaessa."

- David Henry Wilson ja Steve Bloom: Suloisimmat eläinperheet

2 kommenttia:

 1. Oi miten hykerryttävän ihana tuo lainaus. Mitä ilmeisimmin lukemisen arvoinen teos ! Melkein kaikki tykkäävät elämistä ja lapsista on kiva tuumailla itselleen tuttuja juttuja eli perheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole! Hykerryttävä!
   Ja just näin. Tämä avasi ihan omiakin silmiäni vanhemmuuteen. Ihan oikeasti. Luepa vaikka :)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!