keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lastenkirjat kesälomalla

Tähän aikaan vuodesta ihmisillä on kummallinen viehtymys hakeutua maaseudulle itikoiden seuraksi! Juhannus, keskikesän juhla on käsillämme ja senhän voimme todistaa jo viime aikaisista säähavainnoista. Suomen suvi, niin tuttuna ja turvallisena.

Kesälomaretken kirjojamme.
Polveni vaativat tulle kerran blogikuvatuksi.
Tietokirjaosuus.
Matikkamatkan bloggaus löytyy tästä.
Meilläkin kesä täyttyy reissailuista, spontaanimmeista ja huomattavasti harkituimmista. Kesäisin meillä käy myös vieraita selvästi enemmän kuin talvisaikaan. Se johtaa siihen, että puuhaa ja iloa riittää Irl siihen malliin, ettei koneella istuminen houkuta ja bloggailukin on vähemmällä. Mutta lastenkirjoja me luemme myös kesällä. Päikkäreille menevälle luemme nykyään Ainoja, tuhannetta kertaa, ja toisto illalla (ihmettelen kuopuksen selittämätöntä viehtymystä Ainon äiti on vihainen -kirjaan). Ja esikoiselle luemme iltaisin iltasatuja. Tällä hetkellä meillä on kesken Hannele Huovin Urpo ja Turpo villissä lännessä sekä Markus Hotakaisen Tildan tähdet, jotka kumpikin vaikuttavat upeilta lastenkirjoilta. Lisäksi luemme satunnaisia kirjastokirjoja.

Lapsiperheen retkeilyopas on ihan todella hyvä!
Bloggaus löytyy tästä!
Kesäisin tapahtuu ja meillä tapahtumien paljous kyllä myös näkyy arjessamme. Vaikka meneminen on mukavaa, meillä sekä lapset että aikuiset väsyvät lisääntyneestä tohelluksesta ja päiviä on pakko rauhoittaa vastapainoksi. Lastenkirjojen lukeminen on aina mukava tapa rauhoitella ja rentoutua ja muistaa, että lomalla pitäisi myös osata chillata. Vaikka meidän kanssa. Iltasatujen säilytys touhopäivien päätteeksi turvaavat usein paremmat yöunet ja turvallisemman fiiliksen keskushermoston lyödessä jo tilttiä.

KESÄLOMAKIRJAVINKKI -bloggaus löytyy tästä


Teemun ilakoinnista tulee mieleeni myös Huldan ja Jalmarin rantakirja.
KATSOPA PALJON KESÄVINKKEJÄ MYÖS TÄSTÄ
Mukana myös unikirjoja!
Siksipä olenkin pakkaillut viime päivinä kaiken muun uskomattoman vaate-, lääke-, tavara- ja mitäjos-jutun lisäksi kassillisen lastenkirjoja tulevalle juhannus/kesälomareissullemme, joka on suunnitelmien mukaan lastemme kanssa tähän astisista reissuista pisin ja liikkuvin. Huomasinkin, että useampi kuvissa näkyvä, matkaan lähtevä kirja on esitelty myös täällä blogissani. Osan olen saanut kustantamoilta mutta joukossa on myös kummallinen kesäkirja, jonka saimme lahjaksi (ei kustantajalta). Mietinkin eräänä päivänä, kun harmittelin, ettei minulla ollut mitään kirjaa mistä haluaisin lastenkirjablogata, että olen esitellyt jo sen verran monta peruskirjaa/ -sarjaa, että bloggaaminen kääntyy väkiselläkin enemmän uusien kirjojen löytämiseen. Onneksi vanhoissakin on vielä vara valita mutta selvästikään ei idealaarini ole niin täynnä kuin lastenkirjoista bloggaamista aloitellessani.

Pakkaanko pilkkihaalarit reissulle mukaan?
Onkin ollut hauska huomata, että viikon aikana "luetuimpiin teksteihin" on alkanut nousta vanhoja kirjoituksiani esimerkiksi leikistä. Ihan hymyilin asialle tänä aamuna. Tuntui hyvältä, että joku löytää vanhempiakin bloggauksiani, vaikka tämä bloggaaminen painottuu niin paljon some-tyyppiseen "tässä ja nyt" -ilmiöön, jolloin eilisen bloggaus on nimenomaan "so yesterdays news". Elämäntyyli, jota itsekin toteutan koko ajan.


Mutta koska meidän nokkamme kääntyy pian kesäreissulle, joka tarkoittaa parin viikon blogitaukoa (sekä kommenttien valvontaa), toivottelen teille kaikille ihanaa kesälomaa rännästä ja epävakaisesta säätilasta huolimatta. Levätkää ja nauttikaa, avartakaa ajatusta arjen aherruksesta ja pitäkää hyvää huolta itsestänne ja toisista. Leikitään, ollaan tässä ja nyt ja luetaan! Instaan päivittynee kuvia reissultammekin, mikäli liittymäni näin sen pohjoisessa suo.


Hyvää juhannusta ja keskikesää!


"Täällä on paljon, paljon te(k)stiä. Lutetaan!"

- totesi kuopus, kun etsin teille kesälorua kirjasta. Tämä lainaus on parempi.

12 kommenttia:

 1. Hyvää juhannusta ja lomaa, toivottavasti ei räntäsateessa vaan auringonpaisteessa! :)

  Ja tunnistan niin tuon tässä ja nyt - ilmiön. Instagram on jossain määrin ohittanut helppoudessaan ja nopeudessaan blogin. Monista hetkistä ajattelen että olisipa kiva päivitellä blogiin mutta turhan usein se vaan jää kunnes huomaan että oikeastaan sitä asiaa on aika vähän (tosin valokuvia on aina liikaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin nämä vastaukset vasta nyt 3.8! Pahoittelen Ada ja Katja!
   Ja totta turiset instagramista...

   Poista
 2. Vaarallinen juhannus, ehdottomasti! Mutta toivottavasti vain kirjan sivuilla. :) Tuo matikkakirja alkoi heti kiinnostaa ja taidankin googlettaa sen.

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaarallinen juhannus jäi lukematta mutta hyvä, että matikkakirja kiinnosti siellä. Kannattaa tsekata :).

   Poista
 3. Minä käyn kyllä tasaisin väliajoin kurkkaamassa tuota aakkoslistaa ja lueskelen vanhempiakin tekstejä, no hätä! Ja voihan sitä tuttujakin nimiä esitellä uudestaan, jos ei nimenomaista samaa kirjaa, niin samaa sarjaa sitten. Erityisesti kiinnostaa esikoisesi lukemiset, kun itse täällä kovasti pähkäilen että missä vaiheessa meillä mahtaa tulla mukaan kuvioihin pidemmät lasten kuvakirjat (no, Eemelit menee jo) ja kenties jopa ihan lasten romaanit. Pitkät tarinat menevät jo, kunhan tarina on mielenkiintoinen ja jokaisella aukeamalla on tarpeeksi värikkäitä kuvia. Mutta vielä ei riitä into jatkaa siitä mihin edellisellä kerralla jäätiin, joten lyhyemmät kuvakirjat taitaa olla se meidän juttu vielä jonkin aikaa.

  Mites nuo Urpot ja Turpot, ovatko niitä pitempiä tarinoita vai kuvakirjoja? Minun on jo pitkään ollut tarkoitus tsekata ne kirjastossa, mutta unohdan ne aina (viimeksi tänään kun olimme kirjastossa. Poistettujen hyllystä löytyi muuten kaksi vanhaa Minttu-kirjaa, onnenpäivät!).

  Mekin olemme lukeneet nyt loma-aiheisia kirjoja, varsinkin sellaisia joissa matkustetaan lentokoneilla. :)

  Hyvää juhannusta!

  J.
  Lapset 4v ja 1v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei J ja hyvää juhannusta!
   Otan toiveesi korvan taakse :)! Urpo ja Turpo on nyt eka "iso kirja" mutta lukukappaleet on täydellisen kokoisia, jtn jos Eemeli menee, näitä voi kokeilla! Kuvituskin on hyvä!
   Kiitos taas kommentistasi, vastaan reissusta nyt lyhyesti :).

   Poista
 4. Mukavaa lomareissua koko perheelle pohjoiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle :)! Kävimme blogikuviesi maisemissa niin olit tuossa eilen mielessäni :)! Hyvää juhannusta!

   Poista
 5. Mukavaa matkaa! Ihania kirjoja siellä on pakattuna! Lasten kanssa on kiva reissata ja suunnitella luettavaa.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa lomaa! :) Eilen naureskelin mielessäni sille, miten lapsen silmin asiat on niin omanlaisiaan, että ne yllättää, joka kerta. Keväällä joskus kysyin poika-melkein-viis-veeltä että mikä oli mukavin juttu minkä kesästä muistaa ja mikä olisi suurin toive tulevalle kesälle. Mietin että muisteleeko poika ehkä mökkireissuja, eläintarhakäyntiä tai mummoloita, rannalla olemista vai minkälaista? vastaus oli että suurin toive ja mukavin muisto on se että mennään rautakaupan pihaan katsomaan myytäviä mallivajoja ja mökkejä :D Että näin extriimi oli pojan toive! No eilen sitten mentiin ja vietettiin pitkä tovi jossain Kodin Terran pihassa arvostelemassa ja tutkailemassa mallimökkejä. ja oli kuulemma taas parasta ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just niin ihanaa, kun lapset osaa arvostaa jotain hyvin pientä :). Ja koskaan et tiedä mikä se on. Pitääkin kysyä kotiin päästyämme mikä jäi parhaiten mieleen. Joka ilta ollaan kyllä käyty päivän high lightseja läpi :D.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!