sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kaksi pastellista peliä pikkukätösille

Olen välillä vinkkaillut täällä erilaisia pelejä lapsille, koska niitä on nykyään niin paljon, että juuri sopivien löytäminen voi olla vaivalloista. Meillä on paljon lastenpelejä, sillä tykkään niistä vähän liikaakin. Yritän kuitenkin aina valikoida mitä ostan mutta joskus tulee ostettua vähän tuurillakin. Pelit ovat mielestäni vähän samanlaisia kuin askartelut, ne opettavat lasta hauskalla tavalla pöytäpuuhailuun, antaa pikkukätösille hyvää puuhaa ja tarkkuustehtävää sekä kasvattaa malttia elämään!Olen ajatuksella katsellut erilaisia pelejä, myös hempeämpiä, niiden rakentelupelien ja autopelien lisäksi. Saimme ystävältäni lahjaksi näitä isoja Hama-helmiä ja pari alustaa ja näissä olikin ihanan hempeät pastellivärit. Kumpikin lapsistani on tykännyt laittaa noita nappuloita, vaikkemme niitä edes silitä, säilyypähän peli kauemmin (tai askartelu). Joskus lapset kyllä tykkää aika yksinkertaisista jutuista, ei sitä itse tajuaisikaan. Mutta tässä samallahan näitä nappuloita voi laskea, nimetä värejä ja onhan tuo homma toki tarkkaa sormipuuhaa (nyt tiedän, kun nykersin tuon ankan, aika kova homma!). Kuopus rakenteli näillä myös tornia. Tykätäänkö teillä hamahelmistä? T-kupissa oli vasta juttua samoista nappuloista.Toisen pelin ostin itse, vähän heräteostoksena, kun oli niin prinsessainen, ja edellinen, hieman vaativampi ompelupeli on ollut meillä todella suosittu (esittely täällä!). Djekon (en ole vieläkään saanut yhteistyöehdotuksia, hmph!) Filaprinsessa peli on niinkin yksinkertainen, että kengännauhaan pujotellaan puisia prinsessa-aiheisia palikoita. Tämä olisi tosi helppo tehtävä kehitellä itsekin narulla ja joillakin tavaroilla joissa on reikä, vaikka pahvipaloilla? Peli ei ole ollut vielä kovin suosittu, liekkö vielä vähän vaikea vai tylsä. No, olemme kyllä leikkineet palikoilla sitäkin enemmän.

Tästä  linkistä pääset katselemaan myös muita esittelemiäni pelejä.

Seuraavaksi taidan paljastaa teille mitä lastenkirjojen tulevia uutuuksia olen kysellyt meille ensi syksyksi. Silläpä sinetöin päätökseni jatkaa bloggaamista ensi syksynä, vaikka palaankin uraihmiseksi. Siitähän sen sitten näkee!

Mukavia pelihetkiä sunnuntaihin!


"Prinsessa Ruusu linnassa, linnassa, linnassa,
Prinsessa Ruusu linnassa,
linnassa."

- lastenlaulu

4 kommenttia:

 1. Meilläkin on 4-vuotias, joka tekee mielellään hama-helmihommia. Ostan helmiä kirpparilta, joten mallikuvat ovat aina kadonneet. Se ei menoa haittaa, päinvastoin. Hahmoista tulee aika hellyttävän näköisiä, kun lapsi saa keksiä itse värit ja muodot läpyskän sisään. Näistä saisi aikaiseksi vaikka joulukoristeita sellaiseen ei-niin-perinteiseen joulukuuseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jatkokäyttö on vähän haasteellinen... Ikkunakoriste? Mukinalunen?

   Poista
 2. Meillä esikoisen hamahelmi-innostus on vähän laantunut - ja nuoremmilla niitä ei ole ollutkaan, mä en ole raskinut ostaa niille noita isoja helmiä, kun pieniä on jo talo täynnä. Tosin niilläkin toinen nyhväsi isosiskon avustuksella jotain ympyriäistä, mikä oli musta 3-vuotiaalta aika hyvä saavutus, kun mullakaan ei meinaa hermot riittää niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tajua miten lapset jaksaa laittaa noita, mulla kans oli jo huokailua noilla isoilla :D! Kiitti kommentista!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!