maanantai 12. toukokuuta 2014

Ihan vaan piipahdan kirjastossa...

Ja ihan vaan pari nappaan nopeasti. Jos sattuu joku hyvä.

Niinpä niin.
Eivät mahtuneet kirjastokassiini.

Ensimmäinen kuva on niin sanottua satuosastoa:


Toinen kuva on niin sanottuna vauvaosastoa:


Kolmas kuva on mielestäni oikeasti vauvoille sopivia kirjoja, joita voin jopa suositella ensikirjoiksi (varsinkin Muodot kirja on kuvallisesti kiva, opettavainen taktiilipintoineen ja kestänee pitkään).


Neljäs kuva on niin sanottua muut osastoa (kokeilut ja täsmäosumat samassa kuvassa) (joskin palaute oli, että: "Äiti, minä en enää ole kiinnostunut Salamasta.". Whaaaaaat?!).


Viides kuva on äänikirjalöytö, josta luin vasta kirjaesittelyn blogista Luettua elämää. Veikkaan yhtä hyväksi äänikirjaksi kuin Kolme iloista rosvoa, Eemeli, Hölmöläisten tarinat, Gena krokotiili ja Siirit. Saas nähdä!


Minkä kirjan sinä lukisit ensimmäisenä?


"Liikka laakka, luukka laakka
liikka laikka kissa!"

- kuopukseni "lukee" juuri vieressäni Kirsi Kunnaksen Punnia, kuulostaa itse asiassa yllättävän Kunnasmaiselta tulkinnalta :D!

9 kommenttia:

 1. Meillähän lähtisi varmasti heti testaukseen tuo piiloleikki linnassa :)

  Tulit kuule jostain syystä mieleeni kun tässä eräänä sateisena päivänä kiikutin nämä lapsukaiseni kirjastoon. Kuopus aloitti viskomalla kirjoja hyllyistä ja karkailemalla, sellainen Ikean sirkustelttakin sai kyytiä. Sylikään ei riittänyt ja lähdin korvat punaisena hipihiljaisesta kirjastosta kahden äänekkään lapsen kera. Ja mietin sitten jälkikäteen että ehkä se yksi lapsi (eli esikoinen) per kirjastoreissu. Tai yksin, silloin siitä nauttii eniten :) Käyttekö te kaikki yhdessä kirjastossa?

  Mutta tein kivoja kirjalöytöjä kaiken sen kaaoksen keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva huomata, että kuvakirjat taas ovat saaneet kommentteja :))!

   Luimme Ada tuon Piiloleikki linnassa kirjan just kuopuksen kanssa. Kuvathan on toki aivan ihania disney-animaatioita, itse asiassa kuvakin on laadukas eikä pikselimössöä kuten joskus näissä sattuu näkemään. Tarinasta en osaa sanoa, liekkö jonkun elokuvan lyhennelmä? Onko Sofia jostakin elokuvasta? En ole vielä ihan inessä tässä skenessä :D.
   Mikä kirjassa on, VAUVAkirjana, tosi outoa on se, että siinä on joka aukeamalla pienen pieniä kuvia esim haltijattarista joita pitää etsiä isommasta kuvasta missä he ovat piilossa. Taaperollekin vielä varmasti vaativa, leikki-ikäiselle kiva. Muutenkaan en usko, että ihan vauva (alle vuosikas) osaa arvostaa näin värikkäitä kuvia, kun taas leikki-ikäiselle _kuvat_ ovat ilo. Prinsessafanille, no täys kymppi. Eli kuopukseni tykkäsi, piti lukea kahdesti :D.

   Nyt mä tartun olennaiseen: ikean sirkusteltta? Vitsi, minä olen etsinyt jotain kivaa pikkutelttaa muksuille sisälle (intiaanitiipii ois ihana!). Pitääpä tsekata toi vaihtoehto, kiitos!

   Ja joo, käyn usein esikoisen kanssa kaksin kirjastossa ns. laatuajalla. Kuopus lähinnä tykkää hillua kirjastossa ja piirtää, levittää kaikki pelit... Esikoinen taas jo osaa keskittyä olennaiseen (minun mielestä olennaiseen siis :D) ja homma sujuu aika hyvin. Välillä hemmottelen itseäni menemällä yksin. Aarteiden löytö yksin on arjen luksusta!

   Poista
  2. Tulen hävyttömästi mainostamaan:

   http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30206882/

   Meillä on täällä kaikissa (tai siis molemmissa) kirjastoissa tuollainen lapsille :D Olen itsekin halunnut kotiin, mutta ensin pitäisi vähän raivata vanhaa pois.

   Kiitos vastauksesta! :)

   Poista
  3. Vitsi kun en saa tuota auki kännykällä, avaan huomenna koneella! Kiitos :)!

   Poista
  4. Löytyikin kuulaamalla. Hmm toihan ei siis ole karseen iso ja näköjään saa kokoon. Hmm! Olisikohan juhliemme ilona... Hmm! Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Kiva kun olit löytänyt tuon Miten olisi anteeksi -kirjan, josta kirjoitin viime kuussa. Mitä mieltä olet Punni-kirjan jälkikäteen väritetyistä kuvista? Kastehelmi on omia lempikirjojani, myös tällä uudella kuvituksella. Sitä kirjaa on ihana lukea ääneen! Satu joka oli totta on mielestäni Talvitien upeimpia kuvituksia. Hienoja löytöjä teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tämä oli se! Muistinkin kirjoituksesi mutta en enää kirjaa. Emme ole vielä ehtineet lukea sitä.

   Punni -kirjan haen käteeni nyt. Noin. Oi että, kylläpä minun kotiäitisilmääni näyttää kauniilta väritettyinäkin (2014, Elina Vanninen). En itse asiassa varmaan huomaisi jälkiväritystä jos en tietäisi asiaa. Eli tykkään!
   Toki tästä vois miettiä, onko ok muuttaa ap kuvitusta jne. Mutta minusta, kotiäitinä ja lukijana, se on ok jos tekijänoikeudet kunnossa, sillä se vetää nykyajan lukijoita varmasti paremmin. Mutta ehkä toivoisin vielä asian mainitsemista takakannessa, kuuluisiko kuvittaja-värittäjänkin nimi tekijälistaan? Mitäpä sinä ammattilaisena asiasta tuumaat :)?

   Satu joka oli totta oli meillä jo aiemmin lainassa ja unohtui esitellä. Unilintu ja Uljas Sankari kirja (Tapola, Talvitie) on ollut meillä nyt todella hitti, joten lainasin kirjan nyt uudestaan vinkin saattelemana. Talvitie on mahtava kuvittaja ja Tapola on itselleni tärkeä lastenkirjailija. Talvitien kuvitukset on minulle tasaisen laadukasta mutta kiinnitänpä nyt huomiota tähän, kun kerroit oman ajatuksesi asiasta :). Kiitos, ihana lukea nyt kirjoja vähän eri vinkkelistä, tosi iso kiitos!

   Poista
 3. Heh, noin kävisi helposti! Me yleensä lainaamme aina viisi kirjaa niin muistaa sitten palautusreissulle lähtiessä haalia kokoon kaikki ne viisi. Tosin viisi on varsin vähän, koska ne yleensä luetaan aina jo samana iltana. Tosin luetaanhan ne muutamaan kertaan ennen palauttamista... Pitäisiköhän kasvattaa määrää! Ensimmäiseksi vilkaisisin tuota Piilomaan pikkuaasia, koska se on lapsuudesta tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou, etten vaan innosta ahnehtimaan :D!
   Piilomaan pikkuaasi on tosiaan lainassa nyt meillä äänikirjana, eli valitettavasti en pääse vilkuilemaan sitä, mutta sen kuunteleminen kyllä kiinnostaa minuakin todella paljon!
   Kiva kun kommentoit Heidukka, kiitos :))!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!