lauantai 31. toukokuuta 2014

250 lastenkirjaa esiteltynä ja kotiäidin kuittaus

Tässä kotiäitiyden käytännön viime henkäisyillä, hulttiopäisesti järjestellyn pitkän lomamme edessä, oli aika päivittää Sinisen keskitien esittelyt ajan tasalle. Joka kerta, kun teen tämän vannon, että ensi kautena kirjaan esitelyt suoraan koonteihin. Not gonna happen. Mutta kun kokosin kevään kirjoja, minua hymyilytti usein. Olin esitellyt teille mielestäni ihania kirjoja ja voin vain toivoa, että myös te olette löytäneet itsellenne sopivimmat.


Blogini ylälaidasta löydät (sivua napsauttamalla) nykyään viidellä eri sivulla täällä esittelemäni lastenkirjat. Osa löytyy myös sivupalkista kirjakuvia napsauttamalla.
Sivuina ovat: lasten kuvakirjat ja sadut, vauvojen ensikirjat, lastentietokirjat, lasten runokirjat ja muut lapsiin jollakin tapaa liittyvät kirjat. Aiemmin nämä olivat yhden sivun alla (joka on ollut koko blogiaikanani neljänneksi eniten katsotuin sivu blogissani) mutta toivottavasti uudistus tuo koontiin selkeyttä, vaikka usein harmittelenkin, etten kirjannut kirjoja tekijänimen mukaan...

Kirjat löytyvät siis nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä, tekijä(t) suluissa. Valitettavasti kustantajat puuttuvat, mutta ne löytyvät kyllä itse teksteistä muine tarkempine tietoineen, kuten mistä kirja on lähtöisin.

= 250 esiteltyä kirjaa

Kun kokosin ja laskin kirjoja, mietin jälleen kerran: olenkohan ollut täysi kahjo? Kuka käyttää (lähes viiden vuoden) arvokasta kotihoitoaikaansa kirjoittelemalla vapaaehtoisesti lastenkirjoista nettiin?


Ja samaan aikaan tiedän, että varsinkin kotiäitinä minä olen tarvinnut aika ajoin omaa aikaa, omaa mielekästä puuhailua, pieniä ajatuspakomatkoja pyykkikasojen keskeltä- ja blogin kirjoitus on ollut siihen oivallinen. Ja olen kokenut sen kaikessa pienuudessaan antavaksi ja arvokkaaksi. Ja samalla toivon, että kirjoittamisestani on ollut joillekin teistä hyötyä. Toivon, että sillä on arvoa lastenkirjojen arvostukselle. Toivon, että se kannustaa meitä lukemaan lastemme kanssa hyviä lastenkirjoja. Ja toivon, että myös muut bloggaajat/"someilijat" kirjoittavat enemmän lastenkirjoista.

Kiitos kaikki lukijani, lastenkirjailijat ja kuvittajat, muut sähköpostitse yhteydessä olleet tyypit, kustantamot ja kirjastot, olette olleet suurin tukeni ja inspiraationi tässä höperössä puuhailussani :)! Toivottavasti pysytte mukana jatkossakin :)!


"Äiti mitä sä teet?
- Kirjotan sellasta lastenkirjoista kertovaa blogia...
Miksi?
- No musta tää on hauskaa ja...
jos tästä ois jollekin kans iloa.
Ai jaa!"

- vasta käyty keskustelu

10 kommenttia:

 1. Jatkoa odottaen. Nimim. kahden mummi

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kun olet jaksanut kirjoittaa ja inspiroida! Hyvää lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jennijee ja kiitos ahkerasta kommentoinnistasi :)!

   Poista
 3. Pidän blogistasi tosi paljon. Olen ajatellut ehtiessäni käydä vanhemmissa postauksissasi. Hieno juttu tuo luokittelu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :))! Ja mukavia kirjalöytöjä tutkimusmatkallasi!

   Poista
 4. "Kuka käyttää (lähes viiden vuoden) arvokasta kotihoitoaikaansa kirjoittelemalla vapaaehtoisesti lastenkirjoista nettiin?"

  Eh mittee? Kuka hullu on sitä mieltä, että aika olisi paremmin käytetty pyykkiä ja ikkunoita pesemällä kuin kirjoista kirjoittamalla? :D Hassu Bleue! Onnea hienosta taipaleesta ja ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D! Oikein! Elämä on tehty nautittavaksi :)! Ja kiitos :)!

   Poista
 5. Seuraan blogiasi oikein mielelläni, meillä kun on aika saman ikäiset lapset, täälläkin isoveli ja sen pikkusisko. Hyviä vinkkejä ollaan bongattu nimenomaan tästä blogista! Lastenkirjoja mainostetaan aika huonosti, tai niiden esittelytekstit on lyhyitä. Mielelläni luen blogeista siis kattavampia esittelyitä!

  J.
  Lapset 4v ja 1v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos J! Tosi kiva kuulla ja varmasti meitä yhdistää tuo pienten lasten arki, niin vinkit kolahtavat paremmin :)! Tuolla instassa esittelen myös vinkkejä, kun en ehdi aina tänne. Se on vaan enemmän sitä sähkösanomaviestintää, piip vaan!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!