keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vappuiset kirjastolöydöt

Kävimme sittenkin kirjastossa, villiä vappujuhlintaa siis täälläpäin! Olin flunssaoloineni vappuhahmona "Herra Hakkarainen". Mutta kivoja löytöjä taas kotoilun ratoksi!

Kuvakirjalainat
Poistomyynnistä ostetut
Kevään 2014 uutuuksia
Kevät! (Suomen lasten retekilyopas, Otava, 2014)
Järnefeltin ja Jäntin Taikapäivä on ollut jo kahdessa blogissa esittelyssä: Sinisen linnan kirjasto ja Rita. Käykääpä lukemassa!

Nuotio, Talvitie: Epsukepsun lainasin teille esiteltäväksi, koska viimeksi en muistanut! Alkutiedoksi: se on Huippu!

Kalliola, Laine: Suomen lasten retkeilyopas, jonka halusin selailla lähinnä itse. Ja selailinkin jo. Oivallinen opus "pikkupartiolaisille", selkeä ulkoasu, paljon tietoa retkeilystä ja todella upeat valokuvat!

Sellaisia pikkumaistiaisia kuvista. Mukana on myös yksi aasialainen kuvakirja (Kevään ihme Käpymetsässä, Käpymetsä-sarja on tosi kiva!), sillä lastenkirjaviikolla Saara pohti, ettei oikein meinaa löytyä kuin länsimaisia kirjoja. Se on totta!

Hauskoja keväisiä lukuhetkiä!


"Valo houkuttaa ulos. Pellon reunaa on kevyt astella lenkkareissa, taivas on huikean sininen ja ilma raikasta hengittää. Talvi on taittunut."

- Kalliola, Laine: Suomen lasten retkeilyopas (Otava, 2014)

2 kommenttia:

 1. Suomen lasten retkeilyopas on hieno! Kirjoitin siitä blogiini huhtikuun alussa ja luulen, että se kirja tulee olemaan yksi hyllymme kestosuosikeista. Suunnittelimme itse asiassa metsäretkeä tälle päivälle, mutta raesade vesitti (!) retkihalut.

  Masa Mainio oli jokunen aika sitten poikani suursuosikki. Kiva kurkistaa muihinkin kirjastolöytöihisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoasu ja sisältö vaikutti retkeilykirjassa selaillen laadukkaalta. Pidin tosi paljon aika selkeästä asettelusta muutenkin. Me ei vielä oikein retkeillä isommin näin pienten kanssa mutta kyllä kirjaa selatessa taas metsä kutsui ja huomenna menen, vaikka yksin!

   Masa Mainiot on huippuja lasten tietokirjoja, olen joskus kirjoittanutkin niistä. Siispä naurettavalla hinnalla myynnissä ollut Masa lähti nopsaan mukaan.
   Kalan luimme eilen ja oli luonnonsuojeluauheinen kirja, eli aika kiva kirja sekin. Oli esikoisen valinta, olin aika iloinen siitä, kun valitsi tällaisen "simppelin kirjan" näinä waltdisneypäivinä :).

   Kiva, että jostakin muustakin on kiva tirkistellä toisten kirjastokasseihin :D! Kiitos kommentista!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!