perjantai 28. maaliskuuta 2014

Tämän päivän kirjastolöytöni (Blogien lastenkirjaviikko)

Näköjään minä intauduin teidän postaustenne kautta kirjoittelemaan näitä sangen arkisia Sinisen keskitien lastenkirjapostauksia myös näin Blogien lastenkirjaviikollamme, vaikken ollut näin suunnitellut.

Kävi nimittäin niin, että innostuin kaikista kirjavinkeistänne mitä te olette vinkkailleet, että tein kirjastoon heti varauksia ja tänään, heti kun vapaus koitti, kirmasin ylhäisessä yksinäisyydessäni kirjastoon. Sillä sanottakoon nyt lastenkirjaviikon piipahtelijoille ja superihanille uusille lukijoilleni, että tämä blogisti rakastaa meidän kirjastosysteemiämme ja käyttää verorahansa sen suhteen huolella. Katsokaapas nytkin hyvät lastenkirjojen lukijat, miten upeita löytöjä!


Aivan uusia Pikkukavereita, aiempi esittely täällä!

Talo metsässä on esitelty lastenkirjaviikolla täällä
ja Sinisellä keskitiellä Inga Mooren uusin täällä.

Viiruja ja Pesosia muisteltiin lastenkirjaviikolla täällä

Lastenkirjojen äänikirjojen esittelyjä löytyy netistä vähän.
Tulisko Sinisellä keskitiellä esitellä niitäkin?

Kulta pieni on vilahtanut useassa blogissa lastenkirjaviikollamme, mutta ainakin täällä.
Lisäksi kikkarakirjan bongasin suosituksista täältä

Ja kirjojahan piti lukea heti kotiin saavuttuani. Luimme uuden Maisan, se oli hauska. Luimme kaikki Pikkukaverit, niissä on mielestäni hyvä suomennettu lorutus mukana (suomentaja Susanna Hirvikorpi) ja kirjasarja on hyvä pahvikirjasarja.


Lisäksi luimme Pikkumyyrä joka tahtoi tietää kuka kehtasi kakkia kikkaran suoraan hänen päähänsä.


Luimme myös ensimmäisen luvun ensimmäistä Risto Räppääjää- vanhat lukijat huomaavat tämä uudeksi aluevalloitukseksi. Aika vain näyttää jaksaako esikoiseni kuunnella kirjaa enemmänkin. Minulle ensimmäiset Risto Räpppääjät ovat jo entuudestaan tuttuja, ääneen luettuna.

Luimme Kulta pieni, joka oli hyvin hempeä ja esikoinen vaati heti kikkarekirjaa vastapainoksi (johon äiti vastasi innokkaasti Joo!).

Esikoiseni katseli 1001 bilar kirjaa ja kuopus mahdollisesti jo kaikki loput kuvissa näkyvät (kyttäsin vainoharhaisesti vieressä, etteivät sivut vaan repeydy).


Blogien lastenkirjaviikon kunniaksi lupaan blogata toivomastasi kuvissa näkyvästä kirjasta, jos näin haluat. Vinkkaa kommenttilaatikkoon pyyntösi, ja minä ihmettelen ensi viikolla taas mitä olen mennyt lupaamaan!

Muistakaa Pompom pika-arvonta, aikaa on vielä tänään (pe 28.3.14) klo 19.00 saakka ja voittaja ilmoitetaan heti tänä iltana! Mukavaa perjantai-iltaa!

Ja niin,
käytkös sinä kirjastossa...?


"Keke nauraa niin että popcornit lentelevät pitkin lattiaa."

- Lucy Cousins: Maisa menee elokuviin (Wsoy, 2014), ja syy miksi minun pitää tehdä tänään popkorneja

3 kommenttia:

 1. Onpa mainiota, että löysitte pikkumyyrän kirjastosta! :) Toivottavasti kirjoitat jossain vaiheessa enemmän siitä, miten kirja teidän perheessänne upposi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, kysymykseesi piti vastata. Minä käyn kirjastossa todella aktiivisesti, vaikkei kirjasto aivan lähellä sijaitsekaan. Lainaan paljon kirjoja ja teen netissä varauksia varmistaakseni, että saan mieleisimmät kirjat luettavakseni.

   Poista
  2. Tämpä pistetään toiveeksi :). Kikkara on jo kertaalleen luettu :)).
   Kirjasto on niin hyvä paikka. Joissakin paikoissa lastenkirjojen varaaminen ei maksa mitään...

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!