tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kirjakaupan hyllyltä löytyneitä aarteita...

Meillä on arkiviikkoina yksi päivä, jolloin yritän puuhailla juoksevia asioita tehokkaassa kolmessa vartissa appsin jumpan jälkeen. Aina tärkeitä asioita ei ole, tai kuten tänään, asiat eivät vaan etene, ja huomaan, että minullahan olisi tehokas kymmenminuuttinen vielä aikaa ylimääräiseen kaupassa luuhaamiseen ennen julkiseen hyppäämistä. Ja mitä tekee kirjablogimutsi? Hiimaa iloisena kirjakauppaan ja sanoo poistohyllyllä ääneen, että: "No voi hyvänen aika!".Nimittäin sattui, köh, löytymään. Useampi sellainen mitä olen kyttäillyt halvempaan hintaan jo vuoden, kaksi ja sitten useampi sellainen aika hyvä ja varmasti hyvä lahja jos omaan hyllyyn ei mahdu. Siis yhteensä ihan kauheesti kaikkee kivaa luettavaksi! Jee!


Superlöytöjä minulle olivat seuraavat:
Anne Vaskon Jellonat. Näitä on kuulkaas lainattu kirjastostakin useaan otteeseen ja odoteltu vastaan käveltäväksi. Ja nyt nappas! Jellonat on jo aiemmit esitelty täällä.
Aira Savisaaren ja Hannamari Ruohosen Ambulanssipartio Maijan ja Masan toinen kirja Sylvi Sumppi pulassa. Esikoinen juuri viime viikolla kyseli tämän toisen kirjan perään (jota olemme lueskelleet kirjastosta usein) ja ensimmäinen kirjahan on esitelty täällä ja eiköhän tämä toinenkin pääse esittelyyn vielä.
Annastiina Syväjärven ja Johanna Venhon Yllin kyllin, jota olen hehkuttanut täälläkin useaan otteeseen ja esittely löytyy tästä.

Luimme nämä neljä kirjaa heti tänään kummankin lapseni kanssa, heidän omasta valinnastaan ja olin ihmeissäni, että kuopuskin jaksoi kuunnella kaikki putkeen, vaikka kaikki kirjat ovat mielestäni hippuisen pitkiä kuvakirjoiksi. Mutta koska laatu on täydellisyyttä hipovaa, niin ilmeisesti myös lapsi lumoutuu kirjasta täysin. (tosin esikoinen taas kävi kierroksilla ja hyppi koko lukuajan mutta tämä ei ole poikkeuksellista)


Yllättäväipänä kirjaostoksina olivat:
Pirjo Suvilehdon ja Karoliina Pertamon Anni ja loistokoira. Jonka olen esitellyt täällä. Kirjassa oli muistaakseni mukavaa huumoria ja kirja esitteli erilaisia koiria. Voisin veikata, että kuopus ihastuu tähän vielä, koska tykkää eläimistä. Jos ei, niin tiedän yhden tytön, jolle tämä kirja on aarre.
Suvi-Tuuli Junttilan Missä, tässä, jossakin kirjan esittelin varman päälle nopsakasti ihan vasta täällä ja nyt se sitten tulikin vastaani. Tämä oli niin jännä ja erikoinen kirja, että vau. Luimme vasta Mickwitzin vähän samaan tyyliin valokuvin tehdyn Ei kai täällä ole käärmeitä? ja sekin oli aika upeasti tehty- oletteko lukeneet? Vitsi, miten toiset osaavat ja jaksavat tehdä uskomattomia lastenkirjoja, se vetää kiitolliseksi.


Mickwitzistä puheen ollen, löytyipä yksi Emilia kirja kokoelmiin lisää: Emillia ja kolme pikkuista tätiä. Luimme tällä viikolla Jason ja vihainen Viivi kirjaa kirjastolainana, joka oli minusta ja esikoisestani ihan huippu ja tuumasimme vain, että Jasonit taas kehiin, omasta hyllystä.
Tiina Nopolan ja Mervi Lindmanin Siirin jouluyllätys pääsee joulukirjoihin odottamaan, jos ei esilueta ensin, koska emme ole lukeneet tätä aiemmin. Tämä on meidän ensimmäinen oma Siiri -kirja mutta Siireissä on niin huippuja kirjoja, että pitäähän yksi omaakin olla. Ja kausikirjoja myös!


Ja yllärinä itsellenikin nappasin vielä lopuksi Réka Királyn ja Marika Maijalan Lunta sataa Lupo!, jonka olen esitellyt täällä ja tällöinhän kirja ei ollut suosikkimme. Mutta sittemmin esikoiseni nappasi kirjan uusintalainaan ja kirja tuntuikin yksinkertaisesta juonestaan ja aikuismaisesta kuvituksestaan huolimatta aika kivalta kirjalta. Niinpä, haastoin itseni ja ostin kirjan omaksi. Tälläpä haluan kannustaa teitäkin kokeilemaan jotain vielä uudestaan, ja siihen, ettette nyt sokeasti minun esittelyjäni mene uskomaan. Joskus mielipide voi muuttua tai ainakin tulla ymmärtävämmäksi.

Mutta tämä kirja on meillä ollut nyt uusintaluvussa ja esittelykin seisoo ja pysyy. Vitsi mitkä kuvat ja sadut! Ah!

Oliko painavassa ostoskassissani teidän suosikkejanne?
Onko ihan jees jos muistuttelen teille myös näitä aiemmin esittelemiäni kirjoja? Sillä meillä ainakin ne parhaat "vanhat" pyörivät arjessa koko ajan!

Nyt minun olisi taas hyvä pysytellä kaukana kirjakaupoista. Huhhuh. Ostosmorkkis. Syntini vapauttimeksi minun pitää lausua ääneen Yllin kyllin monta kertaa tällä viikolla.


"Kii-tos äiti!"

- esikoiseni sanat, kun paljastin runsaan shoppailuni

4 kommenttia:

 1. Monipuolisia löytöjä! Me ollaan juuri luettu Anni ja loistokoiria, koska sain kirjan käsiini työyhteyksissä ja meidän koirakuumeinen perhe tietenkin ihastui siihen oitis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauhea miten härö otsikko oli jäänyt, muokkasin sen!

   Joo Anni ja loistokoirat oli kirja jonka vinkin sain kirjailijalta itseltään blogissani. Hyvä vinkki olikin! Ja koiraihmisille varma aarre. Kissaihmisenä toivon tietysti kissajatkoa... :D!
   Kiva kun kommentoit Katja!

   Poista
 2. Aijai, miten ihana pino! Meillä alkaa kuvakirjavaihe olla ohi, ja kuopus on vasta katselukirjaikäinen. Odotan taas tätä aikaa. Eipä silti, kirjastoreissuilla nappaan näitäkin mukaan, sillä kummasti kuvakirja uppoaa välipalana isommillekin. Siirin jouluyllätys on joulukirjojamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pieni tauko saattaa lisätä nälkää :)! Toivottavasti Siirin joulukirja on hyvä. Tykkään kyllä ihan mahdottomasti sen kuvituksesta, se on niin iloinen. Tosi kiva kun kommentoit :)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!