maanantai 10. helmikuuta 2014

Lasten tietokirjasarjat Viisi aistia ja Neljä elementtiä

Löysin aikoinaan kirjastosta tosi kivan lasten tietokirjasarjan, jossa on kaksi osaa Viisi aistia ja Neljä elementtiä. Kirjat ovat tehneet kirjailija J.M. Parramón ja kuvittajat Carme Solé Vendrell ja Maria Rius (Lasten Keskus, 1989). Kirjasarjat ovat siis jo vanhoja mutta niitä löytyy hyvin varustetuista kirjastoista (hehe), poistomyynneistä ja divareista. Ja ovat kyllä ihan ostonsa väärtejä. Olen itse keräillyt näitä aina vastaan tullessa. Kuvat ovat siis omista kirjoistamme.


Viisi aistia esittelee nimensä mukaan viisi aistiamme (näkö, kuulo, haju, maku ja tunto) erillisissä kuvakirjoissa. Samoin Neljä elementtiä sarja esittelee luonnon perusosista maan, tulen, ilman ja veden.

Kirjoissa kuvataan esimerkiksi aisteja, milllaisia erilaisia asioita haistamme ja miltä ne haisevat. Tai millaisia näemme ja miltä ne näyttävät. Teksti on lyhyttä ja selkeää (välillä vähän hauskan "dramaattistakin") ja kuvitus itselleni todella ihanaa ja innostavaa. Selkeitä ja kauniita kuvia on hauska tutkia. Lopussa on myös sivun tai aukeaman pituinen info-osuus, kuten aisteista anatominen silmän kuva. Kirjat käyvät siis mielestäni varsin varhaisilta vuosilta kouluikäiselle saakka! Kirjat ovat mielestäni mahtava väline myös oppimiseen keskustelun kautta ja voin vain kuvitella miten upeasti nämä kirjat toimisivat myös lapsiryhmissä. Onko kirjasarja kellekään tuttu? Entä oletteko törmänneet vastaaviin kirjasarjoihin? (5/5).Kannattaa tutustua!
Tiedätkö sinä hauskoja aisteja herätteleviä leikkejä tai hyviä kirjoja aisteista tai luonnosta? Hupsutteluja blogissa oli tosi hauska äänimuistipeli, tämä pitäisi muistaa tehdä!


"Hiljaisessa luonnossa kuulet, kuinka riemullisesti linnut laulavat."

- Parramón, Rius: Kuulo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!