torstai 27. helmikuuta 2014

Kuvakirja arkuudesta

Artturi on katkarapu, joka on melkoinen arkajalka. Artturi ei uskalla mennä ystävien leikkeihin mukaan, vaan se pelkää monenlaista. Kunnes eräänä päivänä Artturi huomaakin olevansa varsin yksin. Kaverien leikit näyttäisivät niin hauskalta. Uskaltaako Artturi Arkajalka sittenkin mukaan?Koska kyseessä on aikuisille suunnattu blogi, minä spoilaan, että kyllä Artturi Arkajalka uskaltaa lopulta mennä hauskalta näyttäviin leikkeihin mukaan, kun hän huomaa, ettei muillekaan käy leikeissä köpelösti. Matt Buckinghamin Artturi Arkaljalka (Wimpy Shrimpy, Kustannus-Mäkelä, 2014, suomennos Terhi Leskinen, kirja pyydetty kustantajalta) on tarina jännittämisestä, pelkäämisestä, ujoudesta ja arkuudesta, varsinkin sosiaalisissa tilanteissa. Lapsemme ovat kaikki erilaisia: toiset uskaltavat uusiinkin juttuihin hyvin nopeasti, toiset tarvitsevat tutustumiseen enemmän aikaa. On myös lapsia, jotka tarvitsevat rohkaisua uuden kokeiluun. Tämä kirja on oikeastaan kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin selkeä ja erittäin hyvä kirja hiemankin uusia asioita jännittäville lapsille. Mutta toisaalta se myös opettaa rohkeammille lapsille, miltä aremmasta voi tuntua, kun ei uskalla. Kirja on kuvitettu vahvoin värein ja kuvitus on hauskan eläväistä ja iloista.Oikeastaan kaikessa yksinkertaisuudessaan Arkajalka Artturi on tosi kiva kirja. Se käsittelee tärkeää ja arkista aihetta ja onnistuu siinä mukavalla ja lempeällä tavalla. Se on hyväntuulinen, siinä on huumoria ja lapsille rakasta toistoa ja se päättyy tietenkin onnellisesti. Uskonpa, että tämä on lasten suosikkikirjoja, sillä se kannustaa ja sanoo, että Sinä olet hyvä. Aikuiselle kirja on ennalta-arvattava ja ehkä pitemmällä luvulla vähän sekä kertomukseltaan että kuvitukseltaan tylsäkin mutta tämä kaikki on usein lapselle plussaa ja kirjan yleinen hyvä fiilis tarttunee aikuiseenkin, vähintäänkin lapsen kautta. Mahtava kirja! 4/5 jos ei jopa 5/5 omassa genressään! Ja lapseni totesi asteikolla 1-5, että sata pistettä. Arvasinpas!


"Äh, älä viitsi olla tuollainen arkajalka, Artturi!"

- Matt Buckingham: Arkajalka Artturi

2 kommenttia:

  1. Löytyisiköhän kirjastosta? Meillä esikoinen on se arin, mutta muitakin kirjoja olen lukenut muka pienille, mutta niin että sanoma on esikoiselle, joka kuitenkin on siinä vieressä kuuntelemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti löytyy uutuushyllyltä jos joku ei ole ehtinyt lainata :)! Tämä on kyllä kiva kirja ja sopii monen ikäiselle, kuten arvelitkin :)!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!