tiistai 21. tammikuuta 2014

Paukku!

Heti alkuun pieni tunnustus. Luultavasti en pyydä kustantajilta lainkaan kaikki hyviä ja laadukkaita uutuuskirjoja, ehei, varmasti moni kirja menee ohi Sinisen keskitien. Sillä tämäkin Leslie Patricellin Paukku (Lasten Keskus, 2014, suom. Rauna Sirola) oli kiikun kaakun jäädä pois. Ajattelin, että jokohan vaippahousun seikkailut olisi nähty ja että vielä pieruhuumoria! Mutta pyysin kirjan kuitenkin kustantajalta, sillä ajattelin, että pitää joku vauvakirjakin saada esille.
Mutta niinhän siinä kävi, että pieni höperyys meissä otti vallan, kun pääsimme lukemaan paukuista tämän nimettömän vaippahousuvauvan tarinoiden muodossa. Värikkäät, selkeästi rajatut piirrokset ja kuvakokonaisuudet ovat helppoja pienillekin silmille. Nämä kirjat ovat usein olleet pikkuisen pitkiä minusta ihan vauvoille (ensikirjoiksi) mutta ehkä kokonaisuus kirjasta hahmottuukin paremmin jos Patricellin kirjoja lukee pikkuisen isommalle, reilusti yksivuotiaalle. Mutta tässä Paukku kirjassa oli minusta oikein hyvä teksti. Se perustui pitkälle pieruääniin, eli tavutteluihin, ääntelyihin- ja tämä kyllä voisi olla pienemmästäkin kivaa kuunneltavaa? (Tekee mieleni kiittää suomentajaa hauskoista ja osuvista suomennosäänistä!) No olipahan ainakin kahdesta isommasta ja kahdesta vielä isommasta, sillä meillä kirjaa on luettu nyt varmasti kymmenen kertaa ja kirja on appsin lemppareita. Kirjassa on toki iso paukku huumoria, pikkuisen "pierutietoutta" ja paljon hyvää mieltä. (heitetään pisteitä paukutellen 5/5).
Tykkääkö teidän lapset Leslie Patricellin kirjoista? Meillä näihin on ihastuttu pikku hiljaa ja nyt siinä määrässä, että olisin ostanut Kylvyssä kirjankin omaksi mutta se juuri sattui kaupasta olemaan loppu. Jotenkin niin hyväntuulen kirjoja arkisista asioista. Joskus olen ajatellut, että kun eläväisten lasten kanssa riittää sitä kiristystä ja kiukkua joka ikiseen päivään, niin kyllä sitä on mukavaa tasoittaa edes hauskoilla kirjoilla!

Uskotteko, että appsi lukee tätä kirjaa tälläkin hetkellä sylissäni, ulkoa pieruääniä toistellen: papapapapa, piu! Pitää varmaan laittaa kuvatodistetta mukaan!"Pieraisiko joku?"

- Leslie Patricelli: Paukku

14 kommenttia:

 1. Heh heh, pieruhuumori tuntuu toimivan aina. :)

  Meillä luettiin toissakesänä päivittäin tämän sarjan Potalla-kirjaa, sen jälkeen ei olla siihen palattu. Luulen että kunhan nuorempi hieman kasvaa, niin luemme näitä lisää.

  J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potta- ja tuttikirjat ovat vähän kausitavaraa heh. Toisaalta voi niitä
   (jaksaessaan) lukea muulloinkin mutta itselleni pieni tauko teki ihan hyvää :D.

   Poista
 2. Tuo varmaan uppoaisi täälläkin. Miksi ne pierut muka onkin niin hauskoja? :D

  VastaaPoista
 3. Valloittava paukkukirja! Uppoaisi meillä varmaan kaikille!

  Blogissani on sinulle tunnustus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli yllättävän hyvä perhekirja. Sopii kombolle isosisar-pienempi jne.

   Ja kiitos kovasti tunnustuksesta :))!

   Poista
 4. :-D Varmasti naurattais meilläkin.

  VastaaPoista
 5. Nyt on varmaan pakko hankkia tuo pierukirja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai niin :D! Toivotan hauskoja Paukkuhetkiä arjen keskelle :D!

   Poista
 6. Toi kyllä naurattais täälläkin :) Vielä, jos olis nappeja, joista kuuluu ihan oikeita ääniä, riemu olis läpi katon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nappi on kuules sinä! Tässä kirjassa on nimittäin just sellaista ääntelyä mihin voi kehittää oman tyylin, joka toistuu ja toistuu :D ja äiti jaksaa ja jaksaa...

   Poista
 7. Mahtava kirja, kyllä pieruhuumori on yksi huumorin klassikkolajeista! :D

  Onko tältä samalta tekijältä myös Potta-kirja? Kuvitus näyttää kovin tutulta. En nyt jaksa suoriutua kirjahyllylle tutkimaan asiaa. Jos näin on, sekin on kiva kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. On pottakirja, kylpykirja ja halitaan kirja :)! Sama vaippahousu juoksee kaikissa :D! Tosi kivoja kirjoja, olen koko ajan tykännyt näistä enemmän :).

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!