keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kevään 2014 uudet lastenkirjat

Kevät tuo uudet kirjat ja kuten sanottu päätin pyytää kustantamoilta uutuuksia Siniselle keskitielle esiteltäväksi. Haluan pysyä mahdollisemman avoimena näistä yhteistyökuvioista, siksipä tämä postaus.

Olin katsellut kustantamojen kevätkatalogeja jo useita kertoja aiemmin ja nyt sitten tänään tein pitkällinen mietinnän jälkeen seuraavista kyselyt. Katsotaan mitä saamme ja toivotaan, että loput löydän kirjaston uutuushyllyltä. Sillä nämä kyllä kiinnostavat! Mukana on myös aiemmin ilmestyneitä lasten kuvakirjoja, joista on tehty uusia painoksia.

Kustannus-Mäkelä:
- Gorderoy, Pedler: Osaan jo itse! (Gorderoyn kirjoja olen esitellyt aiemminkin)
- Dale: Dinojen pelastuspartio (meiltä löytyy itse ostettuna aiempi Dinot rakennuspuuhissa ja se on huippu)
- Bently: Ambulanssi vauhdissa; Monsteriauto sankarina (aiemmat löytyy hyllystä lahjana, mahtavia!)
- Moore: Kapteeni kissa (kissa! ja tarina kuulosti omaperäisen kiinnostavalta)
- Buckingham: Arkaljalka Artturi (kiinnostava aihe ujoudesta ja ystävystymisestä)

Lasten Keskus:
- Lehtonen, Airola: Metsä outo vieras (kaunis kuvitus, metsä ja erilaisuus aihepiireinä kiinnostaa)
- Teräs, Pertamo: Olga Orava ja metsän salaisuus (kaunis kuvitus, satu kiinnostaa)
- Slegers: Katjun suuri eläinkirja (eläinkirjojakin on moneksi- jospa tämä olisi laadukas!)
- Itkonen, Pentti: Kaikki hyvin kasvimaalla (lastenrunoja varmalta runoilijalta)
- Patricelli: Paukku (huumoria keväseen)
- Haughton: Ihan hukassa (pahvisivut mietityttää mutta kuvitus kiinnostaa)

Otava
- Mauri Kunnas: Suuret tarinat (Kunnaksen taattua laatua, uusi painos)
- Nina Pirhonen: Pom pom aamusta iltaan (Pidän Pirhosen kirjoista, mutta olenko ehtinyt esitellä täällä yhtään?)
- Maikki Harjanne: Mintun lääkärikirja (uusi painos, aihe erittäin hyvä)

Tammi
- Hytönen, Penna: Ötökkämaan tarinat (kuulosti hassun erikoisen kiinnostavalta)
- Scarry: Herra Karjulan hassu hattu (taattua tavaraa, niin se vain on)
- Jones: Kurkista avaruuteen (toistaiseksi ainoa lasten tietokirjapyyntö tälle keväälle)

Miltä lista kuullostaa? Onko mukana sinua kiinnostavia kirjoja tai ihmetteletkö jotain tai jonkun puuttumista? Onko kevään uutuuksissa jotain mitä olisit toivonut Sinisen keskitien esittelyyn? Voisin vaikka varailla kirjastosta...


"Kiija, kiija, KIIJA!"

- kuopus sängystä, joka ilta, etusormi pystyssä

10 kommenttia:

 1. Todella kiva juttu että Mintun lääkärikirjasta tulee uusintapainos. Olemme kaivanneet myös Mintun luontokirjaa ja siitäkin on onneksi tulossa uusintapainos. Listasi on todella kattava, Minervalta vielä kiinnostaa kevään uutuudet Lapsen oma luontoretki ja Jos sul lysti on-lorukirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole tuota Minttua lukenutkaan. Olen pitänyt niistä neliön muotoisista Mintuista ja nämä isommat ovat olleet meille vielä liian pitkiä, mutta kokeillaan!

   Ja hauska kuulla, että lista tuntui kattavalta. Minervalta olen aiemmin esitellyt saman tekijäparin kirjoja täällä. Jos sul lysti on näytti kivan traditionaaliselta mutta lorukalenterin jälkeen, olen niitä nyt näin tammikuussa hieman täynnä :D. Ja tosiaan omistan jo perusteokset, joista nuo lorut todnäk löytyvät.

   Poista
 2. Jännityksellä odotan, mitä tuleman pitää. Oon vieläkin ihan fiiliksissä siitä Molli-kirjasta, jonka sun suosittelujen perusteella ostin. Se on ollut ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kannattaa myös tutustua Hei hikkori tikkoriin viime vuodelta. Se on ihan mahtava ja voisi kyllä sanoa, että Mollin kanssa viime vuoden parhaat :).
   Kauniita kuvituksia bongasin taas ainakin Lasten Keskuksen kirjoista, toivottavasti satu on tasapainossa kuvaan :)!

   Poista
 3. Voi että, tulinpa iloiseksi blogilöydöstäni! Minulla on 3,5v ja hieman alle 1v lapset, joten hyvin samoissa mennään kuin teidän perheessä. Täältä löydän varmasti hyviä tuoreita kirjasuosituksia, minä kun myönnän olevani lastenkirjoissa niin klassikkojen perään tai ainakin sellaisten kirjojen perään, joita minulle itselleni luettiin lapsena.

  Huomasitko muuten, että Petteri Kaniinista on ilmestymässä uusia kuvakirjoja? Ainakin adlibriksen sivuilla oli jo kuvat ja ilmestysvuotena 2014, mutta eivät ole vielä saatavilla. (Petteri Kaniinin kautta löysinkin sivuillesi).

  Jaahas, pitänee hommata se Molli-kirja meillekin. :)

  - J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti viestistäsi :))! Huomasin Petteri Kaniini kuvakirjat mutta pyysin kustantajalta nyt muita, ehkä siksi että kirjat oli kuvitettu sen uuden animaatioformaatin mukaan, lisäksi minulle ei käynyt selväksi oliko tarinat itse Potterin vai uutistuotantoa ja kolmanneksi meillä on se ihana kirja jossa on kaikki Petteri tarinat, juuri klassikkona ap.muodossaan ja lisäinfoin :P...
   Ja kiitos on kyllä kiva kuulla, että olet kiinnostunut myös uutuuksien seuraamisesta. Myönnän, että klassikoissa on kyllä paljon hyviä kuten Tammen kultaisissa. Ja tuolta lisäsivulta Lastenkirjojen aarteilta (ylälaita) löytyy lisää uudempia ja vanhempia lukemianme kirjoja. Vuosikkaallesi suosittelen heti koklaamaan uutuutta Hei hikkori tikkoria :)! Voi voi tekisi mieli heti vinkata vaikka mitä nykyajan kirjoja mutta ehkä annan sinulle oman etsimisen riemun :D!

   Poista
  2. Jaa ihmeessä ne ehdottomat top vinkit, me olemme menossa huomenna kirjastoon. :) Meillä esikoinen suostui vuosikkaana lukemaan lähinnä erilaisia auto- ja moottorikirjoja (sydämeni huusi verta joka kerta), tämä pikku kakkonen on onneksi paljon laajakatseisempi. :)

   Minä olen monta kertaa meinannut ostaa tuon Beatrix Potterin jättiteoksen, olen ajatellut hommata sen kuopuksen 1v-lahjaksi. Toisaalta pitäisi esikoisen suhteen varmaan takoa rautaa juuri nyt kun se on kuuma, hän nimittäin katsoo usein naapureilta saamiaan vanhoja Beatrix Potterin vhs-kasetteja. Niissä vaikuttaisi olevan alkuperäinen kuvitus tai siis niihin perustuva kuvitus. Ihania verkkaisia tarinoita.

   J.

   Poista
  3. Hmm! No autoesikoiselle voisi toimia nänä Dinot rakennustyömaalla, jos dinot yhtään nappaa? Yllä on tekijä uutuuslistassa.
   Entä oletteko lukeneet Ruohosen kirjoja: Eläinten kaupunki sarjaa tai Masan ja Matin ambulanssipartiota? Joko tiedätte Reuterstrandin Emppu sarjan? Entäs kotimaisista Nopoloiden vaudikkaat Siiri kirjat?
   Tuo Petteri kaniini on ollut mielestäni hyvä näin 3-v lähtien, pienemmälle liian vaikeita ja pitkiä käsittää kokonaisuus (toki kukin kehittyy omaan tahtiinsa). Joten rohkaisen käymään satuhyllyllä ja lainaamaan sitä jo kolmivuotiaallesi jos rautakin on kuuma :). Voi noi vanhan kuvituksen vhs:t <3! Kuulostaa ihanilta!!!

   Poista
  4. Ne ovat ihania, eikä itsellekään tule yhtään huono omatunto, vaikka esikoinen olisi naama ruudussa kiinni. :) Jep, eiköhän me se kirjanakin nyt hommata.

   Meillä on itse asiassa Siiri-kirjat seuraavaksi listalla, uusimman Siiri-kirjan ostin juuri ja huomenna etsin lisää niitä kirjastosta. Esikoinen on vähän sellainen kaikki tai ei mitään- kirjojen suhteen, eli joko tykkää tosi paljon ja haluaa lukea samaa sarjaa tai tarinaa uudelleen ja uudelleen, tai sitten vastaavasti ei innostu lainkaan eikä kuuntele sivuakaan. Tällä hetkellä luemme ties kuinka monetta Vaahteranmäen Eemeli-tarinaa. :) Nuo muut vinkkaamasi ovat meille vielä tuntemattomia, otetaan selvää.

   Kiitos vinkeistä!

   J.

   Poista
  5. Sitten on nämä Rauhalliset Erkit Nopolalta, Markus Majaluoman kuvituksella. Hieman pidempiä tarinoita. Majaluomalta huippuja ovat Hulda ja Jalmari kirjat! Voi, nyt tekee mieli kirmata huomenna kirjastoon :)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!