perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 20

Luultavasti tänään moni jää jo joululomalle ja ehkäpä suuntaa pikkuhiljaa rekinsä kohti joulunviettopaikkaansa? Juhlitteko te kotona vai missä? Juhlitteko yhdessä vai yksin?

Suomen kristillisen joulun perinteeseen kuuluu joulukirkko. Vaikka meillä ei juhlita joulua kristillisenä juhlana, vaan keskitalven juhlana, kerromme lapsen iän ja kyselyjen myötä myös muiden tavoista ja juhlista. Siksipä en halunnut kaihtaa kirkkoon liittyvää loruttelua joulukalenterissanikaan, sillä tämä köröttely on kaiken lisäksi ihan yksi lempilorujani. Käytkö sinä joulukirkossa?
Hauskoja jouluköröttelyjä kaikille! Minne tahansa jouluksi suuntaammekin!

Kuva on Metsämansikan omistama.


Kökö körö kirkkoon

Körö körö kirkkoon, (körötellään käsikkäin, kasvot vastakkain)
papin muorin penkkiin,
ruskealla ruunalla, (körötellään nopeammin)
valkealla varsalla,
kolipäällä koiralla,
pikipäällä pässillä,
laukkipäällä lampaalla -
peltojen alitse, (körötellään rauhallisemmin)
kilikello kaulassa,
punaisessa nauhassa,
pom pom, pom pom, pom! (lopussa voi hupsauttaa jalkojen väliin pom!)

- Suom. kr.

Suosikkimme Satu Sopanen on tehnyt tästä laulusta hyvän version jollekin cd:lleen, jopa niin hyvän, että minun on vaikea lausua tätä lorua, etten ala laulamaan sitä sävelellä. Moni kansanloru löytyykin myös lauluna. Samahan se lausuuko vai laulaa.

Nyt kiinnostaisi kuulla, kuinkahan moni on vielä joulukalenterini mukana? Onko joku jaksanut kokeilla näitä leikkejä? Entä joko teillä soi joululaulut?

Ja kiitos Metsämansikka tämän päivän ihanan raikkaasta ja leikkiin kutsuvasta kuvasta!


"Ei itkeä saa, ei meluta saa,
tonttu voi tulla ikkunan taa,
joulupukki matkaan jo käy..."

- Joulupukki matkaan jo käy

6 kommenttia:

 1. Ollos hyvä :)! Meillä käydään joka päivä kurkkaamassa luukku ja leikitään, jos innostutaan. Hyvin on kuitenkin tuntuneet lorut uppoavan lapsiin aina välillä. Ja toisinaan he eivät ole sitten millään joutaneet katsomaan, että mitä se äiti oikein koettaa näyttää sieltä koneelta.

  Ja kyllä, joululaulut raikaa, ainakin silloin, kun isimies on kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on leikitty välillä useampaa per päivä jos joku on jäänyt väliin. Lihää kuuluu appsin suusta aika monesti (lisää)...

   Vai on isimies laulumiehiä?

   Poista
 2. Meillä tämä on ihan ykkönen. Äitini on kova loruttelemaan tyttöjen kanssa ja taisi jo puolivuotiaan esikoisen kanssa körötellä ensimmäiset kerrat :) Nyt kuopus nauraa koko pyöreän naamansa voimalla kun köröttelen hänen kanssaan.

  Uskomatonta että se on jo 20. päivä. Mihinhän tämäkin joulukuu hurahti? Ja ulkona sataa, sataa ropisee... vettä, voi plaah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana mummu :) ja ihana tarina :)!

   2 ja 0. Niinpä. Alkakaahan äkkiä tehdä lumihiutaleita ikkunaan (viittaan edelliseen postaukseeni) niin saatte lunta (jos ei tupaan kuitenkaan niin) ulos!

   Poista
 3. Tää oli mun suosikki lapsena, hitusen eri sanoilla, ja meidän lasten suosikkeja myös - meillä ei näitä loruja niin kauheasti arkikäytössä olekaan.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!