perjantai 8. marraskuuta 2013

Suuri lasten kuvakirjojen korjaustalkoo ja bonuksena pelivinkki

No niin, kaivakaapa hyllyistänne kaikki kuvakirjat, jotka ovat saaneet osumaa. Eikä haittaa jos joku luukku on hävinnyt! Älkäämme siis alistuko kirjojen väärinkäyttöön, eli roskikseen laittoon, vaan korjatkaamme kirjamme viimeiseen saakka. Tässä pieniä vinkkejä kuvakirjojen korjaukseen, vinkit olen ihan itse omalla päättelykyvylläni varastanut kirjastonkirjojen korjauksista.


Tarvitset: kontaktimuovia ja tai läpinäkyvää teippiä, sakset. Jos läppä tms puuttuu, tarvitset vielä paperia, kyniä ja vähän enemmän innokasta mieltä.


1. Irronnut läppä. Leikkaa kontaktimuovista sopiva pala, aseta läppä ja kiinnitä läppä isommalta alueelta, läpän taitosta kunnioittaen. Jos olet ennaltaehkäisyn puolella, voit kontaktimuovata läppäsi (jopa kokonaan, läpän muotoa leikkaamalla mukaillen) jo siinä vaiheessa, kun ne alkavat olla taitteilla tai muuten ihanasti rempallaan.

2. Hävinnyt läppä. Piirrä oma, päällystä läppä kontaktimuovilla ja teippaa kirjaan. Toimii aivan yhtä hyvin kuin aiempi. Lupaan.


3. Irronnut sivu. Teippi riittää, mukaile revenneen laidan mukaisesti. Lopputulos saattaa olla jopa niin hyvä, ettei uskoiskaan.4. Irronnut liikkuva ja pomppiva kuva, mahdollisesti maisakirjasta. Tähän tarvitset aivosolujasi, sillä yleensä liikkuvuudessa on olemassa logiikka. Jos saat kuvan kohdalleen, teippaa kohdista, jotka ovat olleet aiemminkin kiinni.


5. Irronnut, hävinnyt liikkuva ja pomppiva kuva. Tässä tilanteessa meidän täytyy madaltaa rimaa ja voimme yltää pelkkään kuvaan. Voit joko piirtää sen tai olla yhtä ovela kuin minä ja kopioida lainakirjasta puuttuvan kuvan ja sitten teipata sen kirjan sivulle.
Minulla saattoi olla esikoisen kanssa kaksistaan vähän liikaa aikaa.


6. Osa kirjasta on kadonnut mystisesti. Kaikkea ei vain voi korjata. Mission: Impossible. Ei auta edes Peter Graves.Talkoiden bonuksena vielä yksi pelivinkki (pitkästä aikaa): Colorama. Tämä peli näyttää aikuiselle tappotylsälle mutta on lapsista tosi kiva, ja puhun useamman kokemuksella kuin omani (2). Colorama opettaa myös siinä samassa värejä, muotoja ja toimii palapelimäisesti. Pelissä on myös kaksi noppaa (väri- ja muotonopat), joilla peliä voi pelata yhdessä. Mutta peli toimii palapelimäisesti myös itsenäisesti pelaten. Ihan huippu! Ja myös pelilaatikoiden kulmien korjaamisessa kannattaa käyttää kontaktimuovia!
"As always, should you or any of your IM force be caught or killed, the Secretary will disavow any knowledge of your actions. Good luck, Jim. This tape will self-destruct in five seconds."

- Tv-sarjasta Mission: Impossible

8 kommenttia:

 1. Mulle tuli heti tuon puraistun Maisa-kirjan nähtyäni, että toivottavasti tuota lasta ei enää imetetä. :'D (Eihän kirjoja voi mikään muu elukka purra kuin vauva/taapero, eihän?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ensimmäisten haukkujen aikaan vielä imetettiin :D. Että auts, ymmärsit heti oikein! Sittemmin tuo kirjan haukkiloiminen on aika ajoin toistunut (hampaita tehdessä). Tyttö vaan löytyy suu silppua täynnä typertynyt mutta onnellinen ilme päällään... Huoh :D!

   Poista
  2. Varsin kirjaimellinen tulkinta sanalle lukutoukka. :D (Otan osaa. Lähettäisin Lansinohia, mutta taitaa olla myöhäistä. :D)

   Poista
  3. Myöhäistä on ja tarvittiin kyllä ihan bepanthenia :D!

   Poista
 2. Hyvänen aika, tämä odottamani korjauspostaus oli ehtinyt mennä ohi! Tota piirrä itse puuttuva läppä -mä en olekaan keksinyt, täytyypä tsekata, mistä meiltä puuttuu luukkuja.

  Meillä on ahkerassa luennassa Tammen kultaisen kirjaston "Maalarikissat", joka on ollut mun äitini kirja, ja jonka isoäiti on muovittanut joskus siinä vaiheessa, kun se on annettu mulle - tosin sitä ennen siihen on saatu vielä suomentaja Kirsi Kunnaksen omistus. Todellinen aarre siis, ja todiste siitä, että kirjojen korjaaminen kannattaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä ihana kirjakertomus :)! Tuli ihan lämmin mieli!
   Kiva kun piirretty läppä -vinkki löysi lukijansa :)!

   Poista
 3. Ahaha, repesin (pun intended) viimeistään Maisan kaupunkiloman kohdalla - meillä on revennyt/irronnut/kadonnut(!?) juurikin tuo sama viimeinen sivu. Eilen illalla pojan sängyn vieressä asian huomasin, ja samalla totesin että muistin kyllä viimeiset lauseet ulkoa ilman kirjan apuakin :D Että tarviiko tota nyt sitten niin teippaillakaan...

  Ei vaan, korjaustalkoot pitäisi pitää täälläkin. Pienemmän Maisa-innostus on vähän raisumpaa sorttia, joten pitää kyllä lähteä kontaktimuovikaupoille. Ja itsetehtyä luukkua en ollutkaan edes tajunnut, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, jotkut kyllä muistaa ihan ulkoa,voi mahdollisesti kuvailla tähtien paikatkin kohdilleen...
   Kiva että oli vinkeistä ideoita ainakin suunnittelun asteelle :D!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!