torstai 28. marraskuuta 2013

Mahtava uusi pahvikirja vauvoille!

Lainasin kirjastosta uuden kotimaisen pahvisivuisen Hei hikkori tikkori (WSOY, 2013), jonka on riimitellyt Kirsi Kunnas ja kuvittanut Anne Vasko. Luulin, että kirjassa olisi "vain" vanha klassikkoloru hikkori tikkori toikki uusilla kuvilla mutta ilahduin todella paljon, kun huomasin, että vanha oli loruteltu aivan mahtavaan uuteen asuun Kirsi Kunnaksen iki-ihanaan tapaan.

Anne Vaskon kuvitus ja koko kirjan toteutus on aivan uskomattoman ihana. Värien käyttö on omaan mieleeni täydellistä ja eläinhahmot tosi söpöjä ja sympaattisia. Kuvissa on myös pieniä aukkoja, jotka jo sinänsä auttavat keksimään uusia ihmettelyn ja jutustelun aiheita lapsen ja vauvan kanssa. Kirjan kuvissa on jokaisen lapsen "lempi ensisanoja", eli eläimiä ja ruokia kuvitettuna. Lorutus ja kuvitus ovat yhdessä niin kauniissa sulosoinnussa, ettei auta kuin hehkuttaa. Ja sanoa, että kyllä tämmöisellekin kirjalle jonkin palkinnon soisin, voi hyvänen! Minusta tuntuu, että joudun ostamaan tämän kirjan meille omaksi, sillä se on niin täydellinen. Lisäksi kumpikin lapsistamme pitää siitä mahdollisesti yhtä paljon kuin lastenkirjoihin hurahtanut äitinsä (5/5). Jos etsitte vauvalle pitkäikäistä, laadukasta, kestävää, kaunista ja lorutteluun, vuorovaikutukseen kutsuvaa kirjaa, suosittelen sydämellisesti harkitsemaan Hei hikkori tikkoria. Olemme lukeneet tätä kirjaa appsin kanssa lähes viikon ajan joka päivä (usein kahdesti kolmesti), enkä edes minä ole vielä kyllästynyt! Joko te olette tutustuneet Hei hikkori tikkoriin ja mitä piditte?


"Hei tuuteli, tiiteli,
kissan viulu se vinkui..."

- Kirsi Kunnas ja Anne Vasko: Hei hikkori tikkori

2 kommenttia:

 1. Härreguud. Tää Anne Vasko on kirjoittanut sen Jellona Suuri -kirjan, johon mulla on äärimmäisen ristiriitainen suhde. Sen kuvituksesta en pidä nimittäin yhtään (minusta siitä on vaikea saada selvää) mutta sen kieli taas on jotenkin aivan käsittämättömän huikeaa. Tässä nää Vaskon kuvitukset näyttää paljon selkeämmiltä, ja sehän on mahtavaa, mutta oikeastaan nyt haluaisin tietää, miksei hän kirjoita enempää. Selvästi olisi eväitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas rakastan Jellonoita kokonaisuudessaan, kuten myös esikoiseni. Jellonat ovat muistaakseni tehty kankaista kollaasimenetelmällä. Nämähän ovat taas kuvitettuja- tietokonetekniikalla? Maalaten/kynävärityksin? Joku yhdistelmä? Valitettavasti en osaa tulkita ihan tarkasti, kun en ole yhtään opiskellut kuvataidetta. (ja sen tulette näkemään joulukalenterikuvituksissani :DDDD)

   Anne Vasko on (alunperin?) muistaakseni tekstiilipuolen ammattilainen. Ja tosiaan Jellona kirjojen tarinat ovat tosi hauskoja ja toivottavasti Vasko tekee joskus lisää ikiomia projekteja! Vähän sellaista vihjettä hän Hgin kirjamessuilla kyllä antoi.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!