keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Sieltä täältä, ympäriltä

Sain eilen Helsingin kirjamessujen messulehden käsiini ja katselin tietysti myös lapsille suunnatun tarjonnan. Olen itse menossa ihan vaan itsekseni, tai oikeastaan pidän syntisen pitkän aikuisviikonlopun ystäväni kanssa, kulttuurin nimissä. Toinen päivä messuilla ja toinen museoissa. Ottaisinkin mielellään vastaan hyviä näyttelyvinkkejä Helsingistä, en ole ehtinyt käydä vielä missään tänä syksynä. Ajatuksissani on Ateneum, Sinebrychoff, Suomen valokuvataiteen museo ja Kiasma- onko joku käynyt katsomassa tämän hetkisiä näyttelyitä ja suosittelisitko?


No mutta niin, ne lapset, ja jos sellaisia olisi mukanani messuilla. Lehtisestä huomasin, että muun muassa jo aiemmin kehumani Hannele Huovi on esittelemässä lauantaina Urpo ja Turpo kirjaansa ja muitakin kivoja tärppejä messuilla olisi. Lasten tarjonta vaikutti myös varsin monipuoliselta Kaarlojen muumipiirroksista Sopasen lauluihin. Esikoinenkin jo kyseli (kun uskalsin kertoa tulevasta pakomatkastani), että milloinkas hän pääsee mukaan. Vastasin, että sitten kun jaksat kuunnella, kun Kirjailijat puhuvat Viisaita tyyliin: "Aaa päläpäläpäläpälä blaaaa!". Esikoinen tuumasi siihen, että voin siis hyvin ottaa jo appsin mukaan jos siellä puhutaan vauvakieltä. No, jos en silti.


Kirjastossakin piti taas käydä. Sillä olen loppuviikon kiinni muissa puuhissa ja viikonloppuna suuntaamme pitkästä aikaa kohti mökkimaisemia (jos olemme suht koht terveitä). On siis hyvin todennäköistä, että Sininen keskitie hiljenee joksikin aikaa mutta palaa taas ensi viikolla takaisin. Olen vähän haaveillut kirjoittavani vihdoinkin yhdestä lastenkirjailijasta, jonka kirjoja lainasin nyt useamman (vinkki kuvissa). Sain myös mahtavan asiantuntijavinkin (Elämän krestomatian blogista!) hyvästä lasten historiakirjasarjasta, joita varasin heti kirjastosta ja olemme tietenkin myös aloittaneet lukemista, tästä siis varmasti myöhemmin. Ensi viikolla on myös Satupäivä perjantaina, johon yritän kaavailla jotain oman kirjahyllyn esittelyä, joka on vielä satujen osalta aika pieni. Yritän lukea esikoisen kanssa tuolloin satuja, joista kirjoittaisin tännekin. Jotain tällaista. Sitten olisi pari uutta kirjaa esiteltäviksi, yksi vanha runokokoelma ja paljon appsille luettavia kirjoja (mm. Maisat, Oskarit), joista olisi kiva joskus ehtiä kirjoittaa mutta mutta. Aikani on rajallinen. Pelivinkkejäkin on mielessä jo monia mutta toteutusaikaa ei.


Joku voisi ajatella tämän blogeilun jo työllistäväksi jos ei tästä hommasta tykkäisi kuin hullu puurosta. Tällä hetkellä oma blogeilu tuntuu valtavan kivalta. On tosi kiva lukea lastenkirjoja ja kirjoittaa niistä teille. (Paljon kivempaa kuin koulukirjojen lukeminen, köhöm). On hauska samalla seurailla miten ammattimaisia monet kirjablogit ovat ja kuinka blogien pitäjillä on kontakteja ja ansioita kirjapuolella muutenkin. Tunnen itseni tässä suhteessa pieneksi, (hihitteleväksi,) harmaaksi lampaaksi. Kirjoittelen kuvakirjoista, joka ei paljoakaan tunnu ihmisiä hetkauttavan, ja kirjoittelen ihan vain kotiäitinäkökulmasta, ilman jargonia tai älyä suuremmista mittakaavoista. Luen kirjan, ja jos nautin, jaan ilon kanssanne.


Messuilla kirjablogistit ovat varsin paljon näkyvillä, sillä he vetävät lukupiirejä. Minä osallistuin netissä pidettävään äänestykseen, jossa kirjablogistit ovat äänestäjinä. Jotenkin tämä kirjablogiasia on oman pienen ympyräni ulkopuolella iso juttu nyt. Sitä on hauska seurailla kaukaa, anonyymina. Mutta toisaalta olen huomannut, että kirjablogeissa on olemassa myös kiva yhteishenki, joka kannattelee, vaikka välillä tunnen kaipaavani vertaistukikeskusteluja (ehkä minun pitäisi lukea kirjablogikirja tähän tarpeeseeni?). Luen hymyssä suin kun muut tapaavat toisiaan. Jo se antaa voimaa höpötellä tätä omaa juttua täällä, Sinisellä keskitiellä. Toivottavasti viihdyt mukana. Mukavaa syksyistä viikkoa ja viikonloppua, muistakaa lukea yhdessä!


"Nyt on aika taputtaa,
on aika taputtaa."

- Lastenlaulu (joka soi juuri nyt päässäni)

10 kommenttia:

 1. Mä pääsen myös messuille kivasti messuilemaan - ihan itsekseni! Aika hurjaa. :) Perjantaiksi olen näillä näkymin suuntaamassa, siippa painaa sorvin äärellä sitten kiitokseksi lauantain ja sunnuntain. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes mahtavaa :)! Onni on hyvät isit, jotka hoitaa muksuja ja päästää mutsit välillä lataamaan akkuja :)! Minä taidan mennä lauantaina messuille...

   Poista
 2. Kiitos kun kirjoitat lastenkirjoista, olen saanut sulta jo monta hyvää vinkkiä! Sun blogi on just hyvä!

  VastaaPoista
 3. Tää on mulle sellainen turvallinen välimaasto äiti/elämäntapa- ja kirjablogin välillä. Etenkin lastenkirjallisuuden ansiosta, aina uskaltaa vähän itsekin kirjastossa poiketa sieltä Tomppa- ja Lasten kultainen kirjakerho-hyllyiltä. Että tykkään, jollen jopa rakasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Onpas juuri kiva kuulla, että blogi tuntuu matalan kynnyksen paikalta, sitä yritän kyllä tarjota! Ja Tomppa/ kultaiset hyllyt ovat kyllä sangen turvallisia, joten kiva jos olet päässyt hulluttelemaan jollakin Aivan Oudolla :D. Joskus pienikin piristys on suuri piristys toistuvassa arjessa :)!
   Kiitos, tälläpä hymyilen taas tämän koulutuspäiväni läpi!

   Poista
 4. Nautihan viikonlopusta :)! Oon vähän kade tuosta Kiasma & co. -kierroksesta ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Matkassa on kivaa aina myös suunnittelu, vaikka ei onnistuisikaan niin on jo ajatuksissaan ollut museoissa rauhottumassa :)!

   Poista
 5. Voi kunpa voisinkin suositella sulle museoita. Harmittavan vähiin ovat vierailut jääneet sen jälkeen kun palasin töihin. Meidän miesväki kävi muutama viikko sitten Kiasmassa, mutten saanut mitään järjellistä kommenttia irti. Itsellä on tapana käydä Atheneumissa ainakin isommat näyttelyt katsomassa. Ja nyt juuri mietin, että EMMAssa olisi kiva käydä pitkästä aikaa. Mukavaa messuviikonloppua! (kunhan se koittaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopas muuta... Ihan pitää nykyään aika kalenteriin näillekin laittaa ja varata päivä, että tulee lähdettyä. Säälittävää.
   Ateneum on minulle ikään kuin yksi retriitti kerran vuodessa, kun oikea näyttely osuu kohdalle. Nyt viedään jo vuoden viimeistä, että alkaa olla kiirus!
   Aika kuitenkin rajoittaa tätäkin reissua, joten todnäk pidättäydyn keskustan tuntuman nlyihin. Tuo sanomattomuus Kiasmasta ei kyllä luvannut hyvää. Haluaisin pitää nykytaiteesta ja Kiasmasta enemmän mutta harmittaa mennä jos vastassa on pettyminen- sen kerran kun pääsee. Olisikin siis kiva kuulla kultturellimmilta kokemuksia enemmänkin... Tai löytyisikö joku pienempi helmi jostain?
   Kiitos, messut on siis vasta kahden viikon päästä, joten aikaa unelmointiin (ja sairastumiseen) on vielä rutkasti!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!