sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Myyrän talvileikit (Kohti talvea!)

Pienemmillekin on kiva lukea tulevasta kylmyydestä ja ihme jutusta nimeltä lumi. Kaksi talvista pahvisivuista kirjaa löytyy meiltäkin. Myyrän talvileikit (Miler, Miler ja Doscocilova, Tammi 2009, suom. Kirsi Siraste) kertoo varmasti kaikille tutun hahmon Myyrän ensilumen odotuksesta. Myyrä päättää auttaa pilveä juottamalla tälle vettä, että se sataisi lisää lunta. Olen ajatellut Myyrä kirjoja satuina. Ne ovat sinänsä jänniä, kun niissä puhutaan moniakin arkiasioita mutta fantasian muodossa. Meillä esikoinen onkin tykännyt Myyrä kirjoista ja ostinkin Myyrä kirjoja kaappiin (ehkäpä joulukalenterivarastoksi! jee mikä idea, keksin ihan just!) minikirjastona (2e/kpl). Mutta tämä talvikirja on pahvisivuinen ja kestänyt esikoiselta appsideisille. Toistaiseksi.Myyrän kuvitus on mielestäni ihanan värikästä ja tässä vuodenaika kuvituksessa kuvat ovat tarkkoja. Tämä talvikirja onkin ehkä lempparini Myyrän vuodenaikakirjoista, toiset ovat ehkä mystisempiä. Tämä on selkeämpi, pilven juottamisesta huolimatta. Toisaalta se on hassu tapa opettaa, että lumi on vettä. Luetaanko teillä Myyriä?
Toinen pahvisivuinen kirja, joka kertoo syksyn vaihtumisesta lumen myötä talveksi on Toivon talvi (kirjoittanut katri Tapola ja kuvittanut Karoliina Pertamo, Tammi, 2013). Esittelin kirjan teille viime helmikuussa kirjastolöytönä täällä. Ja vaikkei pahvisivuisia meille enää osteta (köh) tilasin tämän meille omaksi, kun tilasin itselleni tuiki tärkeitä (köhöh, yskä meinaa...) koulukirjoja. Huomasin, että blogini lastenkirjojen aarteet on tosi kamala paikka, koska viiden pisteen kirjat tekisi mieli tilata ihan kaikki itselle! Kallista ja materialista on tämä lastenkirjablogimutseilu!

Kuvassa näkyykin samalla myös toinen investointini samalta nettireissulta, eli Oikeasti vaarallista lasten tietokirja (tyylinen), jonka esittely löytyy linkistä. Ja koska tässä nyt on sama jakaa muukin materialistinen syntilista, niin kolmantena kirjana ostin vielä Virpi Pennan iiihaaanan Perhosten polku. Ja. Pian Kohti talvea! teemassani esiintyvä mahtava, upea Hannamari Ruohosen Eläinten kaupungissa sataa lunta. Jos lapselle pitäisi ostaa yksi kuvakirja, ostaisin jonkun Eläinten kaupungin kirjoista (aiemmin hehkutettuja kirjoja voit lukea täältä, täältä ja täältä). Ne ovat niin hyviä, että itku pääsee.

Jahas, että tämmöistä sunnuntaita tällä kertaa! Minulla on pitkä viikko lasten kanssa takana ja pääsin tänään päikillä nukkumaan univelkoja pois. Ensi viikko on taas vaikka mitä täynnä, joka huipentuu pieneen retkeen. Mitähän teille tänään kuuluu? Millä mielin uuteen viikkoon?


"Samassa pilvi alkoi puhaltaa hiutaleita."

- Myyrän talvileikit

9 kommenttia:

 1. Nuo myyrät! Ja moni muukin kirja on äidistä ihana ja ipanat on "että jaa mutsi, mitä sinä kohkaat?" Viimeksi näin kävi lauantaina kun ostin kirpparilta Ykköselle yhden version Punahilkasta. Kerroin jo etukäteen, että kirja on tosi jännä. Valitettavasti se oli tosi mutkat suoraksi versio, mutta herätti taas äidin nostalgiafiilikset..

  Meillä luettiin tänään Ykköselle iltasaduksi (niin, tyyppi nukahtaa päiväunettomina päivinä seiskalta ja vetää unta 12 tuntia. Kakkonen sen sijaan lojuu vielä Duplo-leikissää) opetuslehtistä Mistä maito tulee. Paikallisen maatalousoppilaitoksen (sellainen on keskellä Tamperetta) lehdykäinen on huolella luettu ja lulkemisen kylkiäisenä Ykkönen tuntee Suomen tyypillisimmät lehmärodut "Aysiijeläisen" ja "Fiisiläisen". Tarpeellista tietoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, joskus menee tarpeet ristiin! Vai Punahilkka, satuja satuja. Saduista yritänkin postata Satupäivänä 18.10 vilauttamalla satukirjojamme ja ehkäpä luemme itsekin niitä pitkin päivää.. Satukirjat ovat vain vielä olleet vähällä käytöllä kun lapseni ovat pieniä mutta joitakin poikkeuksiakin on.

   Ja tosiaan lapsetkin tykkää tiedosta. Kiva löytää välillä hyviä tietokirjoja- tai lehtisiä!

   Poista
 2. Myyrä on ihana! Ei (vielä?) esikoisen suosikki, mutta äidin kyllä :) Meiltä löytyy Myyrän kevätleikit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinen on tykännyt niistä pitemmistä kirjoista kirjastolainoina tässä noin vuoden sisään enemmän. Minä taas en itse fanita Myyrää mitenkään valtavasti mutta hyviähän ne kirjat on.

   Poista
 3. Voihan myyrä! Myyrä on meilläkin suosikki ja sitä löytyy leluista, kirjoista ja elokuvista. Myyrä ja lumiukko on ainakin ihan kivan talvinen kirja, jota ollaan luettu kovasti. Meillä siis tuo neiti sellaisen löysi yhdestä joulupaketista viime jouluna ja kovin on ollut rakastettu kirja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hitsi, ja pitää nyt vielä vastata sun kysymykseenkin, että uuteen viikkoon lähdetään intoa täynnä ja vähän samalla pelko persuuksissa. Ajattelin ottaa ensimmäisen askeleen oman bisneksen suhteen ja tällä viikolla naputtelen joulukorttitilauksen menemään ekaa kertaa ikinä. Siis joulukortteja myytäväksi! Ja itse olen kuvittanut :)!

   Poista
  2. Jaahas olikohan yksi niistä pikkukirjoista tuo Myyrä ja lumiukko. Toivottavasti!

   Hui ja vau :)! Pistä blogiisi kortit esille? Tai pidä arvonta! Helppo mainonta bisnekselle, jolle toivotan suurta menestystä!!! Täällä on kanssa vähän bisnekset mielessä... :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!