maanantai 23. syyskuuta 2013

Värikäs ja ihana pahvikirjasarja säästä ja luonnosta

Esitelläänpäs välillä bleuelaisten omaa kirjastoa. Sillä, ostin joitakin vuosia sitten kaksi tällaista pahvista kirjaa, joissa on todella kauniit kuvitukset ja ihastuttavia kuvauksia taivaankappaleista, säätiloista ja vuodenajoista. Kirjasarjan nimi on Ikuiset ystävämme. Sen on ideoinut Monika Eisele ja kuvitus on Marion Krätschmerin (Kustannus-Mäkelä, 2009, suom. Terhi Raumonen). Kirjasarjaan kuuluu neljä kirjaa, joissa kaikissa on neljä aukeamaa. Jokaisen sivun alaosassa on lyhyet loruttelut. Loruttelut ja tietojen sovitus kuviin on välillä hieman haparoivaa, mutta koska kuvitus on näin ihana ja loputon anti yhteisille keskusteluille, en valita. Jokaisen sivun yläkulmassa on myös jatkuva reikäikkuna tähden tms. mukana.
Ihana aurinko kirjassa kuvataan perussäätiloja: poutaa, sadetta ja ukkosta. Pumpuliset pilvet kirjassa kerrotaan ihanan selkeästi neljä vuodenaikaa (lähes tulkoon parhaita vuodenaikakuvituksia mitä olen nähnyt, sopisi hyvin myös esim ammatilliseen käyttöön lasten kanssa!). Tuikkivat tähdet kertoo pelkästään tähdistä, ja tässä kirjassa loruttelukin on ehkä kirjoista heikoin. Kultainen kuu kirja meiltä puuttuu, enkä muista oliko kirjassa muuta aihetta kuin kuu (ja kuunkierto?), vaikka olemme senkin kirjan kirjastosta useasti lainanneet. Satuin löytämään tämän Pumpuliset pilvet viime viikolla kirjakaupasta (4e!) ja lisäksi olen nähnyt kirjoja myös kirjastossa, kuten jo mainitsin. Vanhempia kirjoja löytää myös tosi kivasti kirppareilta, divareista ja poistomyynneistä, joten silmät tarkkana, et koskaan tiedä milloin lastenkirja-aarre on edessäsi!

Kuva on Tuikkivat tähdet kirjasta ja
alla olevat kuvat ovat Pumpuliset pilvet kirjasta


Järjestelin eilen tuota Lastenkirjojen aarteita puolta ja huomasin häpeäkseni, että lasten runokirjat ovat olleet täysin blogini paitsiossa. Ja kaiken lisäksi se ainokainen esitelty runokirja on jatkuvasti yksi luetuimmista postauksistani (Jukka Itkosen Keinuhevosen kengittäjä)! Haluan korjata tämän epäkohdan mahdollisemman pian ja mietin pitäisinkö lasten runokirjaviikon, vaikka jo heti tällä viikolla... Mitäpä sanotte? Ja jos ette sano mitään, taidan pitää silti! Otan myös muitakin ehdotuksia ja ideoita vastaan, runoviikkoon tai blogiini muutoinkin. Tuo aikuiskirjapuolihan minulla on siirtynyt toiseen blogiini Kirjapolkuni.blogspot.fi , tervetuloa sinnekin jos mieli niin tekee!Kirjamaailmasta pitää jatkaa vielä, kun näin lärpättelytuulella olen, että olen menossa lokakuussa Helsingin kirjamessuille. Sain Lasten Keskukselta yhden päivän lipun itselleni ja ystävälleni ja menen kuulkaas ihan ajan kanssa stadin humuun- hotelliin ja kaikki. On aivan ihana saada oma viikonloppu tunnelmallisessa Helsingissä mutta samalla odotan valtavasti kirjamessuja. Jotenkin hupsusti pidän tuosta "markkinallisesta" messutapahtumasta kamalasti ja toivon, että sama tunnelma minkä olen siellä useita kertoja (ennen lapsia, viimeisillään raskaana ollessani, imettäväisenä...) saanut kokea, lumoaa minut tälläkin kertaa. Toivon myös lauantaille kiinnostavia kirjailijahaastatteluja ja varsinkin ihania lastenkirjalöytöjä kojuilta! Ja tokipa teen kirjamessuilustani postauksen teillekin ja kehuskelen löydöilläni, tie-ten-kin. Onkohan lukijoistani kukaan menossa messuille? Laitanko sinisen ruusun rintaan, että tunnistatte? Heheh.


"Syksyllä tuuli tuivertaa niin,
että leija nousee korkeuksiin."

- Pumpiliset pilvet (kirjasarja Ikuiset ystävämme)

4 kommenttia:

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!