tiistai 10. syyskuuta 2013

Balancing moon lastenpeli

Tasapainoileva kuu, keinuva kuu, mikähän tämä nyt lienee suomeksi. Gokin puupeli, jossa idea on varsin yksinkertainen. Puolikuun päälle yritetään laittaa erivärisiä ja kokoisia pyöreitä palikoita, kellä pino kaatuu, se joutuu pelistä pois. Yks, kaks ja pelistä pois. Lisäksi pelissä on noppa, josta katsotaan minkä värinen palikka pitää aina vuorollaan laittaa. Peliä voi olla myös yksin.


Testasimme tätä tänään ensi kerran, kun olen ajatellut, että vastaavan oloinen Haban Eläinpyramidi peli on esikoiselleni vielä liian vaikea. Mutta pitääpä todeta, että nyt taisin olla väärässä. Haban Eläinpyramidi ikäsuositus onkin jo 4+, joten se olisi ollut ikätasoisempi pian nelivuotiaalle lapselleni ja tämä Balancing moon olisi käynyt meille jo aiemmin. Nämä suositukset tietysti riippuvat yksilöllisistä sorminäppäryystaidoista sekä muusta kehityksestä (esim keskittyminen). Tasapainoileva kuu on silti yksinkertaisuudessaan huippu peli. Kestävä, opettaa värejä (kiva, että myös oranssi ja violetti olivat päävärien lisäksi mukana) ja tietysti kaatuessaan hauska. Tosi nopea peli, joten arkipelinä ihan mahtava.Hauska juttu, ajattelin tänään, että ihan kiva kun esikoiseni ei nuku päikkiä niin saadaan höpötellä kaksin ja hän on minulle kivana seurana, kun itselläkin on nyt imetyksen loputtua paljon enemmän energiaa. Niin sitä vaan sopeutuu muuttuvaan arkeen, uusiin juttuihin ja lopulta miettii, että tämähän menikin ihan hyvin.
Let's play! Onko peli muille tuttu? Entä Eläinpyramidi? "Aikuisten" kaatuva torni peli lienee samaa sukua?


"Blue moon
Now I'm no longer alone
Without a dream in my heart
Without a love of my own"

- Frank Sinatra: Blue Moon

10 kommenttia:

 1. Tällaisesta pelistä en olekaan kuullut, vaikuttaa kivalta! Eläinpyramidi meillä on mutta tämä tuntuisi soveltuvan paremmin vilkkaalle 3-vuotiaallemme. Pitääpä laittaa vaikka joulua ajatellen mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pelit ovat kyllä varsin hyviä keskittymisen harjoitteluun. Mutta se eläinpyramidi on mielestäni vaativampi, koska muodot ovat erilaisia ja pitää jo aika hyvin miettiä sitä tasapainon jakautumista. Eläinpyramidipelissä on kivat ne eläinhahmot sinänsä, kun niillä voi myös leikkiä.
   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Tosi kivan oloinen peli, kauniskin vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Mukavan värikäs.

   Poista
 3. Tämä vaikuttaa kivalle pelille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinpyramidipeli toimii varmaan jo Minille paremmin :).

   Poista
 4. Käytännössä vastaava on myös Pandabo-niminen peli (Hape). Selällään köllöttelevän pandan (vrt. kuu) päälle laitetaan pitkiä erilaisia tikkuja (bambuja?). Jotain ekoakin siinä muistaakseni oli. Taitaa saada Prismasta parilla kympillä. Alk. 3v. T:Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin noteerannut nämä Hapen pelit! Hyvä muistutus! Kiitos, kun kommentoit Heidi!

   Poista
 5. Hauskan näköinen peli! Mistä tuollaisia voi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä löytyy ja laadukkaista lelukaupoista :)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!