lauantai 3. elokuuta 2013

Lastenkirjablogimutsin lastenkirjahankinnat

Lähes runollinen otsikko! Koska hädin tuskin pystyn taas pidättelemään itseäni laittamasta kasan kuvia lastenvaatteista, joita olen kesän aikana lapsilleni syksyksi ja talveksi ostanut, niin täytyy minun helpottaa tätä jakamisen ilon tarvettani kirjapostauksella. Sillä kirjapostaukset ovat aina moraalisempia ja aiheuttavat suuria keskusteluja blogimaailmassa, ainakin minun blogissani!

Edellisessä kirjoituksessa ei ollut yhtään sarkasmia. Koskaan en ole harrastanut semmoista.

Mutta näine alkusanoineni, aamukahvihöperössä. Tällaiset kirjat olen useamman kirjakaupan alehyllyiltä keräillyt. Kuvissa on kaksi villiä korttia, siis kirjaa. Arvaatko mitkä?Villit kirjat ovat Kerttu Kupla, jonka esikoiseni halusi välttämättä ostaa. Itse kun en ole oikein ollut sujut auton kanssa, joka surffaa... Vaikka Autojen kanssa olenkin jo sujut. Toinen villikirja on Jäätelöautomies, jota en ole aiemmin lukenut. Mutta hei, miettikää mikä nimi, jäätelöautomies, se voi osoittautua vaikka Tuija Lehtisen uudeksi novelliksi! Muut kirjat tai kirjailijat taitavatkin olla tuttuja blogistani jollakin tasolla ja suurin osa löytyy kokoamaltani Lastenkirjojen aarteita sivulta. Hupsutupsuja en ole tainnut blogissani mainita, vaikka olemmekin niitä kaksi talven aikana lukeneet, vaikkei kuvitus kirjoissa ole lempparini, tarinoissa on ihan kivaa satuseikkailua, että ehkäpä ehdin joskus kirjoittamaan Prinsessa Hupsutupsusta ja lohikäärmeestä (onhan kyseessä prinsessakirja, joista oli puhetta suuressa sp-keskustelussamme!). Keskihinta näillä kirjoilla taitaisi olla 6 e/ kirja, joten ei paha. Kunnaksen Aarresaari (12e) ja uusi Kurkista ja katso taidetta (12 e) nostavat hieman kokonaispottia.

Lisäksi olen kovasti etsinyt Apo Apposen kirjaa, lisää Ruohosen eläinten kuvakirjoja, Yllin kyllin kirjaa (tämän postauksen perusteella tarvitsen tämän kirjan asap) ja mitähän kaikkea niitä parhaita viiden tähden kirjoja onkaan...

Minkä lastenkirjan sinä olet viimeksi ostanut omaksi? Pyörivätkö sukkasi jos löydät kirja-alesta jotain just hyvää? Masan ja Maijan ambulanssipartion kohdalla meinasin hypätä ilosta ilmaan! Onneksi muistin ajoissa olevani menossa juuri hierontaan.

Räväytänkö verkkokalvoillenne seuraavaksi ihania lastenvaatteita? Pidättelee, pidättelee...

Ja mitäpä sanotte tästä legendaarisesta lainauksesta? Muistan ensi kerralla hieman tyrmistyneeni kirjan lopusta mutta tällä kertaa nauroin lauseelle niin paljon, että tuskin sain luettua kirjan loppuun. Paljon on oma ajatuskin lastenkirjoista tässä lastenkirjablogimutsina kehittynyt, sillä Antti autotehtaassa taisi olla ensimmäisiä ensimmäisiä kuvakirjoja, joiden kohdalla mietin, että entäpä jos kirjoittaisin blogissani lastenkirjoista!


"Antti istui punaisessa kuorma-autossa ja kuvitteli ajavansa sitä.
Isä istui ylhäällä toimistossa ja sopi kaupasta myyjän kanssa. Ja äiti istui ja hymyili iloisena."

- Tammen kultaiset kirjat: Antti autotehtaassa

4 kommenttia:

 1. Räväytä pois! Ainahan niitä on mukava katsella vaikka saankin aina vähän hikeä pintaan kun lykkään ja lykkään omia hankintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, saas nähdä jos innostuisin kuvailemaan, kun pesen vaatteita ehkä ensi viikolla käyttökuntoon kerhoa ja syksyä odotellen...
   Minä kyllä vähän vielä tässä tuuletan, että sain pakolliset alta pois kenkineen pukuineen (joo kaikkia piti ostaa, jopa ekat VK-KENGÄT!) ja jokunen ihan superarkisöpövaatekin tuli tilattua ja jopa kaupasta löydettyä. Sillä en oikein itsekään ole lainkaan aina shoppailutuulella, ja jos odotan pakkohetkeä, on shoppailuni tuskallista. Tällä fyysisellä olotilallani vielä kesän shoppailut ovat olleet varsin epämiellyttäviä muutoinkin ja jopa nostaneet hatetustani isoja kauppasysteemejä ja kauppoja kohtaan lähes ahdinkoon asti. Mutta, tulipahan tehtyä. Nettiostoksetkin on minusta niin aikaavieviä, että huhhei, onneksi ale ei ole kuin kahdesti vuodessa :D!

   Poista
 2. Kiva lukea kirjavinkkejä, näitä voi sitten etsiä kirjastosta, kun oma inspiraatio on hukassa. Itse ole ostanut lapselle vain 2 kirjaa, nekin molemmat nyt kesän Alesta. Tomppa-kirjat kaksin kappalein kotiutui meille, vaikka epäilinkin, ettei 1.5-vuotias niistä vielä perusta. Toisin kuitenkin kävi, etenkin Tompan retki eläintarhaan kiehtoi muksua ja muurahainen, sekä leikki-seepra aiheuttavat vielä sadannella lukukerrallakin riemunkiljahduksia.
  Muuten ollaan pääosin luotettu kirjaston anteihin, kun tilaa on rajallisesti ja seuraava muuttokin jo tiedossa.

  Ja kyllä niitä vaatekuviakin saa laittaa. Meillä odottaa perintövaatteet kaapissa valmiina, mutta on kiva katsella ja haaveilla kauniiden ja käytännöllisten vaatteiden perään, joita niin kovasti haluaisi, mutta joita ei oikeastaan tarvitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että vinkeistä on hyötyä! Kirjastot ovatkin parhaita paikkoja kirjojen hakuun. Mutta olettepas kyllä kotiin ostaneetkin mitä parhaimmat kirjat. Tompat kuuluvat nimittäin meidän niin sanottuun klassikkolukemistoon ja kirjat osataan tässä perheessä lähes tulkoon ulkoa :). Saimme juuri Tomppa kokoelmamme minikirjalla täydelliseksi.

   Pitää katsella ehdinkö oikeasti noita vaatteita kuvata :). Kiva on tuollainen perintökaappikin jo valmiina odottamassa, ei tarvitse raahautua kauppoihin ja miettiä mitä mihinkin tarpeeseen tarvitaan kun kaapista löytyy tavaraa joka lähtöön.
   Kauniita vaatteita löytyy vanhoistakin yhtä lailla kuin uusista mutta toki silmä joskus vaatii tietynlaista kauniutta nähtäväkseen, ainakin minun vaativa silmäni. Kumpikin.
   Käytännöllisyys, niinpä niin. Ostin juuri vettä pitävät vk-kengät ja jos laita on matala niin pääsee se vesi sinne sukkaan sitäkin kautta, olipa kangas vaikka kuinka gore ja tex. Kumppari, siinäpä keksintö ja hinta 1/5.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!