maanantai 26. elokuuta 2013

Kolme päikkäkirjaa tältä maanantailta

Kuten joka päivä. Jotenkin niin välimallin maanantai taas ettei tiedä miten olisi. Mutta päikkäkirjoille oli kiva käpertyä, kun oli kolme minulle uutta kirjaa. Niin esitelläänpä ne teillekin, tässä samalla.


Tammen kultaisia kirjoja ehdin harvoin täällä esitellä, koska niitä on paljon ja meillä niitä myös luetaan aika paljon. Tällä kertaa kirjastosta oli tarttunut kuitenkin niin ajankohtainen kirja kuin Pienet puutarhurit, jonka ovat kirjoittaneet Margareth Wise Brown ja Edith Thatcher Hurd ja kuvittanut Getrude Elliot (suom. Ville Hytönen, Tammi, 2012, alkup. kirja vuodelta 1977). Kirjassa kerrotaan kuinka pikkupuutarhurit ahertavat puutarhassaan keväästä sadonkurjuuseen saakka. Eli kuinka erilaisia siemeniä ja taimia kylvetään, hoidetaan, sato korjataan ja miten sato säilytetään. Hyvin informatiivinen kirja ja varmasti mielenkiintoinen jokaiselle leikki-ikäiselle tietää miten kasvit kasvavat. Esikoiseni (3v) pitää tästä kirjasta kovasti. 4/5. Kuvitus on ihanan vanhahtavaa ja kirja sopii rauhallisuudellaan upeasti iltasaduksi.


Satuin törmäämään kirjastoautossa Pija Lindenbaumin kuvakirjoihin ja tänään luimme Henna hiipii piiloon kirjan (WSOY, suom Anna Kervinen, 2012). Kirjailija on sisäkannen mukaan varsin palkittu kirjoittaja ja kuvittaja. Tässä kirjassa Henna menee leikkimään samassa kerrostalossa asuvan Martan luo, jota kotona hoitaa lastenhoitaja Puuma. Kotihoidossa ovat myös kaksi vauvaa. Tarinassa Henna ja Martta päätyvät häiritsemään vauvojen päiväunia, josta seuraa pikkuinen vahinko. Henna juoksee kotiinsa piiloon, kun asia tuntuu hänestä niin pahalta mutta lopulta Puuma tulee hakemaan hänet kylään takaisin ja asia on sovittu. Hieman modernin oloinen kuvakirja kertoo arjesta ja leikeistä. Jotenkin tämä  kirja ei sytyttänyt toivomaani ihailua, vaan tarina oli yksittäisiä kivoja hetkiä lukuunottamatta aika peruskirja 3/5. Kuvitus on kaunista ja hauskaa.Mervi Lindman on tuttu kuvittaja muistakin lasten kuvakirjoista. Memmuli kirjoissa ja kirjastolainastamme Memmuli karkaa kirjastoon kirjassa Lindman on myös kirjoittanut kirjan. Minä pidän Lindmanin kuvituksista todella paljon ja Memmulit ovat kyllä todella ihania kirjoja. Memmuli karkaa sirkukseen kirjassa Memmuli yrittää saada huomiota vanhemmiltaan ja pyytää heitä eläväisiin leikkeihinsä mutta aikuiset eivät jaksa tai ehdi. Niinpä Memmuli karkaa sirkukseen (leikeissään), jonne lopulta äitikin eksyy. Tarina oli iloinen kuvaus lapsen leikistä ja antaa varmasti kivoja leikki-ideoita ja innostaa leikkimään. Hieman Memmuli tarinoihin toivoisi vielä jotain juttua lisäksi, mutten osaa sanoa mitä. 3/5 (josta kuvitus on 4-5/5).

Oliko tuttuja kirjoja? Paljon kirjat olisivat saaneet sinulta pisteitä?


"- ISÄÄÄÄ!! MINÄ HALUAN MEHUA JA KEKSIÄ HETI!!!!
- MEMMULI! isä karjuu imurin kanssa. - ÄLÄ HUUDA!"

- Mervi Lindman: Memmuli karkaa sirkukseen

4 kommenttia:

 1. Memmulit on musta aika mainioita - ja noi Pija Lindemanit kyllä myös, tykkään niistä kaikista, mutta tässä pisteet kerää kaksosvauvat joihin piirrellään, mä jotenkin samastun. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)! Meillä osa porukasta tykkäsi Lindemanista paljon enemmän kuin minä. Ne kaksosvauvat on kyllä piirretty niin hauskasti, että olivat itsellenikin lähes parasta koko kirjassa :).

   Poista
 2. Meilläkin on juuri parhaillaan lainassa nuo kaksi viimeistä eli Henna menee piiloon ja Memmuli karkaa sirkukseen. Henna menee piiloon ei saanut meilläkään mitään huippuarvosteluita. Ihan ok. Memmulia ei olla vielä luettu. Sen sijaan Malin Kivelän Pixonin pojat ja TV:n kotoisa kajo on luettu jo kaksi kertaa :D Apua mikä kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on joku toinen Henna vielä lainassa, en ole vielä itse lukenut.
   Pitääpä bongailla Pixonin poikia tai laittaa vaikka varaukseen... :)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!