keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ensiompelupeli

Ensiompelupeli. Oli niin kiva yhdyssanakeksintö, että pitää ihan makustella useampaan kertaan! No niin, asian tynkään. Ostin pari vuotta sitten esikoiselleni synttärilahjaksi ensiompelupelin ja olen ollut oikeasti yllättynyt miten kiehtova tämä on hänestä ollut. Muistan omasta lapsuudestani ompelukuvat, joissa ommeltiin neulalla villalankaa pahvikuvan ääriviivojen mukaisesti ja se oli mielestäni tosi kivaa. Tämä ensiompelupeli ratsastaa ikään kuin samalla idealla. Eriväriset "kengännauhat" toimivat itsessään neula ja lanka yhdistelmänä ja ompelukuvat ovat kestävää puuta. Lankaa pujotellaan reiästä toiseen (tai no miten sattuu osumaan). Lisäksi tässä pelinversiossa kuvioon voi "ommella" tähden tai napin mukaan.Viimeksi pelikaupassa käydessäni huomasin, että näitä ompelupelejä oli ilmestynyt nyt useammanlaisia. Hädin tuskin sain itseni pois siltä hyllyltä, koska siellä oli niin ihania kuvia. Olen itse heikkona Djekon kuvituksiin mutta tosiaan kannattaa katsella kauppoja, sieltä löytyy varmasti nykyään myös erilaisin kuvin jos nämä tökkii. Ompelupeli opettaa kivasti käsinäppäryyttä, päättelyä ja tasan tarkkaan keskittymistä. Ja tässä poksissa sanotaan, että peli käy jo 2-vuotiaasta eteenpäin. On ihan huippua, kun (haluan itse ommella) kysyn esikoiselta aletaanko ompelemaan ja esikoinen hyppii innoissaan paikalle. Otetaan ompelukone minulle ja tämä peli esikoiselle. Ja sitten tuhistaan samaan tahtiin työhön keskittyen.

Onko teillä ensiompelupelejä? Entä muistatko ne pahviset ompelukuvat?!


"On puhe totista, on puhe totista,
vaan sika harvoin on vakavana.
Ja antaa lotista, veden lotista,
sika pysyy ilon jakajana.

Eläimeksi syntyy, 
eläimeksi kasvaa,
eläimenä pysyy..."

- M.A. Numminen: On sika kunnossa

16 kommenttia:

 1. Aamupalan jälkeisissä hektisissä tunnelmissa pakko kommentoida että IHANA! Tuollainen pitää saada esikoiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea ne keksiikin, mietin minä välillä :D.
   Ja vielä niin söpöjä, että tekee mieli ostaa. Mutta totta puhuen, minusta nämä pelit ovat kyllä hyviä monella eri tavalla :).

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Mahtava juttu! En oo kuullukkaan! Jee :) Tulevaisuutta ajatellen.. :)

  Hyvää tätä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että tämä oli tuntemattomampi pelilaji. Pelejä löytyy vaikka minkälaisia niiden perus kimblepelien lisäksi, eikä se tarkoita että kimble olisi huonompi mutta näissä uusissa on kyllä tosi monipuolisia pelejä, joilla voi harjoitella leikin ohessa vaikka sun mitä.
   Ja äiti saa ommella :P.

   Poista
 3. Tuollainenhan on vaan saatava nyt! Mistä siis löysit moiset? Kuulostaa hyvältä, jos teillä onnistuu ompelut yhdessä tuolla tapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut jo kauan yksi vakiopelikauppa mistä olen ostanut jo kauan pelejä. Isommissa kaupungeissa löytyy varmasti laadukkaita pelikauppoja, joissa on myös laadukkaita leluja. Mutta netistäkin löytynee varmasti kaikenlaisia. En ala etsimään ja mainostamaan kuitenkaan ketään ilmaiseksi :).
   Itseasiassa ompelupeli sana voisi olla oikeammin "pujottelupeli".

   Poista
  2. Löytyihän noita, kun vähän googletteli. Meilläpäin ei ihan kauheasti mitään erityiskauppoja ole, mutta onneksi on nettikaupat ja mummolanreissut ;)!

   Poista
  3. Pelit on minusta myös hyviä lahjoja :). Nettikaupat ovat kyllä nykyään monen hankintoja helpottava juttu :).

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Korjasin linkit kuntoon, tässä sama kommentti uusiksi: Meillä lapsiparat joutuvat tekemään ompelukuvansakin itse: http://lasteniparhaaksi.blogspot.com/2013/04/pistely-ja-ompelutyot.html. :) Eriyinen hitti ovat olleet muksujen itse kasaan ompelemat kirjat: http://lasteniparhaaksi.blogspot.com/2013/05/itse-tehtyja-kirjoja.html, niitä on tuolla kirjahyllyssä nyt kuusi kappaletta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja juttuja kumpikin. Neulatöihin itsetehdyt ovat kans kivoja, nämä turvallisemmat kenkänauhapelit voivat olla lapsella käytössä ilman jatkuvaa valvontaakin.

   Poista
  2. Joo, jäin miettimään, että tuommoinen voisi itse asiassa olla nuoremmalle (2 v) tosi hyvä puuha siksi aikaa, kun teen isomman kanssa (4 v) oikean neulan kanssa hommia. Olen joskus noita himoiten katsellutkin, mutta nuukuus on sillä kertaa voittanut. :)

   Poista
  3. Monta vuotta on kyllä täällä nuo jo kiinnostaneet ja vieläkin varmasti vuoden eteenpäin, ja onneksi on vielä toinen käyttäjä lisäksi niin tulee hintansa väärtiksi :).

   Poista
 6. Oi, muistan kyllä ne ompelujutut omasta lapsuudesta!

  Täytyypä selvittää, mistä niitä saa. Esikoinen tykkäisi varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä voi myös piirtää itse pahville, näin oli tehty myös Mitä tänään tehtäis blogissa. Etten ole ihan cittarissa nähnyt joskus noita ompelukuvia vielä, mutta voivat olla vähän silloin tällöin löytyviä. Tietäneekö nykyajan lapset edes ompalukuvia, voe voe voe...

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!