maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pikku Papu ja aarre (Liisa Kallio)

Pikku Papusta on tullut aiemmin kaksi Tammenterho-kirjaa (Pikku Papu ja Pikku Papu ja kukka) ja yksi runo- ja musiikkikirjayhdistelmä Pikku Papun laulut. Jälkimmäisen myötä Pikku Papusta tuli meidän perheelle lähes ilmiö, sillä appsi kasvoi Pikku Papun lauluja kuunnellen ja heti ylös pääsyään pikkuinen vaippapeppu tanssi Pikku Papua hymy korvissa asti. Sanomattakin selvää, että Pikku Papu on vieläkin hänen lohtucd:nsä.


Pyysin Pikku Papu ja aarre (2013) kirjaa Tammelta syksyn kirjaesittelyihini ja kirjan saapuminen oli koko perheellemme iloinen yllätys. Luin kirjan lasten kanssa yhdessä heti kaksi kertaa. Liisa Kallion kuvittamat ja kirjoittamat Pikku Papun kirjat toimivat varsin vahvalla visuaalisella pohjalla. Kuvat ovat värikkäitä, selkeitä ja suuria, jonka voima korostuu nyt isommassa kirjakoossa (195x260 mm). Tekstit ovat minimaalisia, lapsekkaan toteavia ja hauskoja. Tässä kirjassa Pikku Papu löytää pulloon kätketyn piirroksen, jonka uskoo olevan vihje aarteen piilopaikkaan. Sadussa on seikkailua mutta samalla siinä kosketetaan ikävän teemaa. Vahvaan visuaaliseen tapaan myös tarinan varsinainen loppuratkaisu on löydettävissä vain tarkasti kuvia katsomalla.


Minulta on aiemmin kysytty lasten kuvakirjoja, joita voisi lukea pienen sisaruksen (vauvan) ja isomman leikki-ikäisen kanssa, tämä kirja soveltui ainakin meille siihen. Yritänkin löytää jatkossa myös muita vastaavia, sillä nyt meillä kuulkaa luetaan, appsikin on hurahtanut kirjoihin! Pikku Papu ja aarre on luotettavaa, iloista Pikku Papu laatua, 3,5/5.


"Vastaan tulee 
samanlainen kukka
kuin kuvassa.
Sen keskellä on
joki punainen.
Varmaan aarre."

- Liisa Kallio: Pikku Papu ja aarre

4 kommenttia:

 1. Kiitos taas vinkistä! Meillä tosin esikoisen lukuinto on hiipunut uuden junaradan myötä, mutta ehkä se palaa.

  Onko sinulle tuttu saman sarjan kirja Ahaa sanoi Pikkuruu? Lainasin sen kirjastosta, ja siitä tuli välittömästi suursuosikki. Alkuun sitä luettiin valehtelematta kymmenen kertaa päivässä.

  VastaaPoista
 2. Aa, Jes, Pikku Papu ja kukka on meillä kova sana. Koskaan tämän saa kaupasta?

  VastaaPoista
 3. Näköjään blogger ei toimi minulla nyt täpöllä niin joudun vastaamaan näin.

  Saara: Mainitsemasi kirja on oikein kiva, tammenterhokirjoja muistelen ja luotettavan Hannele Huovin käsialaa. Appsi taisi saada juuri tämän kirjan kummitädiltä synttärilahjaksi :). Aiemmin se oli käynyt kirjastosta meillä lainassa. Pitääpä kokeilla iltasaduksi appsille joku ilta :). Jos vaikka innostuisin bloggaamaankin sen.
  Ja vau, uusi junarata :) ei ihme ettei kirjat paljon kiinnosta just heti!

  Liina: en ole varma kumpaan kirjaan viittasit, mutta pikatsekkauksella kumpaakin Pikku Papua saa ainakin äänilevyihin viittavasta nettikaupasta :P. Minulle esittelykirjat saapuvat, kun kirjat ovat ilmestyneet, eivät ennakolla. Pikku Papu ja aarre on ilmestynyt 24.6.2013 kustantajansivujen mukaan, 16.7.2013 myyntiliikkeen mukaan, jälkimmäisen päivän aikoihin se taisi meille tulla. Varsin täsmällinen vastaus, aye? :D

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!