torstai 13. kesäkuuta 2013

Syksyn 2013 lasten kuvakirjatarjonnasta

Olen huomannut, että kirjablogeissa on tapana kertoa omia huomioitaan seuraavan lukukauden kirja-annista (huom. itsehän en ennen viime syksyä tiennyt edes koko katalogeista!), niin minäkin! Eli jaan teille, mistä ensi syksynä julkaistavista lasten kuvakirjoista minä kiinnostuin ja laitoin kustantamoille kyselyä, hih.

Lasten Keskus:
Kirkkopelto: Molli (uskomattoman kaunis kansi!)
Korolainen: Kissa kissa kissa (Kissa!)
Kirkkopelto-Wäre: Oona ja Eetu- Ei hätää! (Potta vs pönttö, ajankohtainen kirja meille)
Ferri: Tatu kasvaa suureksi 
Papayanni: Tahdon voittaa (meillä on "olen paras, voitinko?" -kausi)
Robberecht: Paavo on reilu kaveri (tavoiteltavaa)

Tuotekuva
Kuva täältä

Minerva kustannus oy:
Pelliccioni: Onni-poika tahtoo kaiken (Mistä nämä kirjailijat keksiikin näin hyviä kirjan nimiä, seuraava voisi olla bleue-blogisti tahtoo kaiken)

Minervalta jo aiemmin ilmestynyt, tulee arvioon blogiini.

Otava:
Itkonen: Astronautin rusinapulla (Uusi Itkonen!)
Reittu: Messi ja mysteeri (kaunis kuvitus kiehtoo, joskin onko juoni liian monimutkainen?)
Prepula: Kössi kenguru ja lentokalat (Pidimme ekasta Kössistä)
Hill: Kukkuluuruu, Puppe (joku vauvakirjakin arvioon!)

Tammi:
Loivamaa: Suuri satuaarre (Louhen kuvitus!! ja samalla pahoittelen, etten ehtinyt kirjoittaa muiden kirjojen kuvittajia tähän listaan mukaan, tai suomentajia, teen postausta kiireessä ja korjaan puutteeni oikeassa esittelyssä!)
Joyce: Morris Lessmore ja tuhansien tarinoiden talo (tämä tuli jo, vaikuttaa erilaiselta!)
Anttonen ym: Riimikissa kikattaa (Runoja!)
Kaarla: Muumipeikko lentää (Uusi läppäkirja)
Kallio: Pikku Papu ja aarre (Pikku Papu on jo klassikko)

Tuli tänään postitse :)

WSOY:
Cacciatore: Tähtituokiot (runokortteja lapsiperheille, kiinnostaa nähdä! And in Cacciatore I trust.)
Kunnas: Hei hikkori tikkori (Kunnasta Anne Vaskon uusissa kuvituksissa, toinen vauva-kirja)
Kiraly: Pieni suuri tarina (Kiraly oli toinen Lunta sataa Lupon tekijöistä, muistatteko?)
Cousins: Maisan tivoli (klassikko, mutta vieläkö kestää laatu?)

Tulipa pitkä lista, syksyllä näemme mitä saan arvioitavaksi blogiini. Vielä olisi keväältäkin pari kirjaa arvioimatta, mutta tämä korjataan kesän mittaan (isompia luku-"urakoita"). Oliko listassani sinua kiinnostavia kirjoja? Mikä ihmetytti ja mikä erityisesti kiinnosti?

Mukavaa viikonloppua kaikille, muistakaahan käydä arpomassa ja palaan sunnuntaina julkistamaan onnekkaat voittajat! Nyt meidän auto suuntaa kohti pikkureissua, sillä mama needs some activity and the shopping therepy did not wörk! Se on moro!


"Autolla ajetaan varo-varovasti
ettei kaatuisi kallis lasti..."

- lastenlaulu

6 kommenttia:

 1. Kun kerta kuvituksista tuli puhe aiemmin niin nyt on pakko huokailla samaa sun kanssa. On muuten järjettömän kaunis kansi tuossa Molli-kirjassa. Ostaisin melkein kannen perusteella itselleni (öh..tai siis lapsille ;)!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun jaoit innostukseni, todellakin ihana kansi ja toivottavasti tarina kuvien veroinen :)! Syksylläpä sen näemme :)!

   Poista
 2. Onpa tuossa Mollissa tosiaan upea kansi!

  VastaaPoista
 3. Ihanan kuuloisia kirjoja! Tuo lasten luontokirja kiinnostaa kovasti. Toivoisin lapsilleni uteliasta ja innostunutta luontosuhdetta. Jos jotain hyvää pikkukaupungissa kasvamisessa oli (ai mullako pikkukaupunkitraumoja?), niin se, että luonto oli väistämättä läsnä ja tuli tutuksi.

  Myös toi Cacciatore kiinnostaa, siinä on varmaan jokin kasvatuksellinen näkökulma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tutkani on havainnut myös sinulle kiinnostavia kirjoja.

   Lapsen oma luontokirjan pyysin sillä lähtötiedolla, että tekijät Nevakivi ja Vehmanen (joissakin kirjoissa Vanhanen) ovat olleet tuttuja kirjoista Miksi leppäkertulla on pilkut? (jota ehkä olen sivunnut täälläkin?) ja Lapsen oma petokirja, joka oli lahjakirja eräälle pikkuystävälleni ja sain siitä hyvää palautetta. Lisäksi meillä on nyt lainassa Satu puusta, joka halusi muuttaa maalle (tämä on pitänytkin esitellä täällä). Kaikissa kirjoissa tuntuu olevan teema kertoa luontotietoa sadun kautta. Toivottavasti Lapsen oma luontokirja toimii myös näin ja sadut kantavat yhtä hauskasti kuin leppäkerttukirjassa :). Myös kuvitus on kivan realistinen.

   Cacciatoren kuvakortit ovat muistaakseni lorutteluja, ehkä leikkien kera, ja uskallan veikata, että taustaideana on vuorovaikutuksen (lapsi & vanhempi) tukeminen, sama kuin on Cacciatoren kuvakirjoissa (mm. Loruleikki, Rymyretki). Odotan innolla saanko näitä, koska kyseessä ei oikeastaan taida olla kirja. Mutta tuote luulisi olevan suosittu jos kuvitus on hyvä?

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!