torstai 27. kesäkuuta 2013

Kurkista ja katso taidetta (Marie Sellier)

Mökkikunnan kirjastosta löysin jo jossakin muussa yhteydessä rekisteröimäni Kurkista ja katso taidetta, 10 kuuluisaa maalausta (kirj. Sellier, suom. Tuomas Nevanlinna, Nemo, 2012). Kirjassa esitellään lapsille kymmenen maalausta sanaleikittelyin ja kurkistusrakosten kautta. Ja kun sivun kääntää, loruttelu tai tulkinta jatkuu kokonaan esille tulevasta maalauksesta samalla iloisella, värikkäällä ja hauskalla tavalla.Esikoiseni piti tästä kirjasta heti. Hänestä tarinointi ja sanallinen hassuttelu oli kiinnostavaa (ja hauskaa!) kuten myös pikkuhiljaa avautuvat kuvat. Toisella lukukerralla jo juttelimmekin maalauksista enemmän ja mietimme "mitähän tässä tapahtuu tai on tapahtumassa" ja niin edelleen. Eli kirja toimi mielestäni juuri niin kuin lienee tarkoitus. Itse asiassa maalaustenkin erilaisuus Picasson Jalkapalloilijoista van Goghin Tähtikirkkaaseen yöhön oli loistava idea ja antoi ikään kuin opetuksen taiteen moninaisuudesta. Värit, aiheet ja kokonaisuudet olivat itsestänikin todella kiinnostavia, eivätkä kaikki maalaukset olleet minulle edes tuttuja. Löysin myös uusia lempitauluja itselleni ja tunsin samaa tyyneyttä kuvia katsellessani mitä parhaimmissa näyttelyissäkin joskus kokee.En ole ihan varma hekumoinko nyt pikkuisen ylilyödysti näin saunan jälkeisolotilassani mutta annan 5/5 ja toivon, että tämän tyylinen kirja ilmestyisi myös vaikkapa suomalaisista maalauksista. Mahtavaa tiedon ja huvin yhdistämistä.


"Tuossa näkyy kaksi silmää.
Eivät ole vihreät,
eivät ole sinervät.
Silmät ovat ruskeat.
Kenelle ne kuuluvat?"

- Sellier: Kurkista ja katso taidetta, 10 kuuluisaa maalausta

6 kommenttia:

 1. No ohhoh! Kuulostaa ja näyttää hauskalta ja fiksulta kirjalta. Siirrynkin saman tien kirjaston puolelle tekemään aineistohakua... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva, että joku muukin löysi tämän kirjan kiehtovuuden :)! Toivottavasti tykkäätte! Minulla tekee mieli taidenäyttelyyn!

   Poista
 2. Hei kiitti vinkistä! En ollut kuullutkaan tästä, vaikka luulen olevani kartalla tämän tyyppisitä kirjoista :).

  VastaaPoista
 3. Hei, kiitos arvostelusta :)! Luulen, että tämä täytyy melkein ostaa omaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua :)! Itsekin kyllä katselen alehyllyjä tämän kohdalla koska kirja oli niin monipuolinen eikä meillä oikein ole taidekasvatuskirjoja.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!