lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kun äiti on hummaamassa, luetaan lohduttavia lastenkuvakirjoja

Sattuikin hyvin, että kirjastosta löytyi kaksi hyvää kirjaa, jotka kertovat tilanteista, joissa ollaan erossa äidistä.

Minä haluan äidin luo! (kirjoittaja Corderoy, kuvittaja Edgson) on uusi kuvakirja (Kustannus-Mäkelä, 2013, suomentaja Rintamäki), jossa hiiripoika menee mummun luo päiväksi hoitoon, kun äidillä on asioita. Hiirilapsi ei haluaisi olla äidistä erossa mutta mummu keksii hauskoja leikkejä ajan kuluksi, vaikka jokainen ovikellonsoitto onkin lupaus äidin paluusta. Esikoinen halusi lukea tätä useamman kerran (syystä tai toisesta) ja itsestänikin satu oli yksinkertaisuudessaan hyvä (syystä tai toisesta). Kuvitus oli itselleni vähän epäselvästi rajattu, josta en oikein pidä, mutta kuvitukset olivat myös söpöjä. Corderoy on tehnyt aiemmin Pedler kuvittajan kanssa kirjat Pikkukarhu ja uusi potta sekä Tämä on minun! kirjat, joista varsinkin ensimmäinen on lempikirjojamme, ja joissa kuvitus on omaan makuuni tismalleen tarinan arvoinen. 3,5/5.


Toinen ihana löytö oli Langreuterin ja Dahlen Kaikista rakkain (Lasten keskus, 2012, suomentaja Tonteri), jossa kiukutteleva pikkupupu suuttuu säännöistä kiinnipitävälle äidilleen ja päättää muuttaa pois, paremmille mannuille. Pupu käy asustamassa kavereidensa perheissä, joissa kussakin on oikein mukavaa, mutta jotakin puuttuu tai on kummallisesti. Jopa serkkupupun luona, jossa kaikki on tuttua ja hurjan hauskaa, pikkupupu huomaa jotakin puuttuvan ja olo tuntuu koko ajan kurjemmalta. Silloin pupu juoksee äkkiä kotiinsa. Äidin luo, sen ainoan, joka vain saa kutittaa siitä oikeasta kohdasta, eikä kukaan muu. Kirjassa on mielestäni todella kaunis ja yksityiskohtainen kuvitus. Tarina on hauska, opettavainen ja lohdullinen. Sopii varmasti uhmaikäisille jos vähän muillekin känkkäränköille. 4/5.


"Äiti, Josse huutaa.
Josse!, äiti riemuitsee. Olet jälleen kotona!"

- kirjasta Kaikista rakkain

2 kommenttia:

 1. Olikohan kirjan nimi Aino tahtoo, missä myös käsitellään aihetta. Äiditkin saa hummailla, ja lopuksi ihmetellään, miksi äiti on väsynyt, vaikka isi sanoi, että juhliminen virkistää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossakin Aino kirjassa on juuri noinja Tomppa kirjassa on myös muistaakseni Tomppa vauhdissa, kun äiti käy asioilla ja Tomppa on mummunsa luona.
   Muistelen myös, että jossakin Minttu kirjassa oli jotain vastaavaa, ehkä sarjakuvana. Pitääpä katsoa jos laittaisi joskus tänne.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!