tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pentti ja kitara, uusi lastenkirja

Sain Tammelta pyytökirjana uuden Salla Savolaisen kuvittaman ja Riina Katajavuoren kirjoittaman Pentti kirjan, Pentti ja kitara. Pentti-kirjoistahan meillä olikin täällä keskustelua Salla Savolaisen kirjoja innokkaasti viimeksi esitellessäni (kirjastolöytöinä) ja olimme lukeneet tätä ennen Pentti miesten Lapin-reissulla, joka oli ihan hauska kirja. Kitara-aihe oli kuitenkin meidän perheelle mielekäs ja ajattelin, että tämä kirja voisi olla hyvä.


Kirja on kuitenkin selvästi parempi isommalle kuulijalle ja lukijalle kuin meidän kolmevuotias. Veikkaisin, että eskari-ikäisestä lähtien kirjan yksityiskohtaisempi aihepiiri musiikkiharrastuksen aloittamisesta, musiikkiopettajineen, niiden vaihtumisineen ja musiikkiopistoihin pyrkimisineen on ajankohtaisempi kuin kolmevuotias, joka viihtyy vielä isänsä kitaralla ja vasta haaveilee omasta kitarasta "kun on iso poika.".


Kirjan kuvitushan on minun mielestäni jälleen täysi napakymppi, se on selvä kaunis ja hauska. Teksti tosiaan on meille vielä liian pitkä ja yksityiskohtainen. Esikoinen jopa alkoi katsella muualle tätä lukiessani, mitä ei kyllä tapahdu usein. Joten kirja pääsee toistaiseksi hyllyymme "I'll be back", jossa on muutenkin monta hyvää kirjaa odottelemassa malttavaisempaa kuulijaa. Kirja sinänsä on hyvin Lapin-reissu kirjan oloinen: tasainen, rauhallinen ja tuo kivasti lapsennäkökulmaa esille. Pisteitä 3/5.


Oletko sinä tutustunut Pentti-kirjoihin?


"Ei kyllä minä jaksan kantaa tämän itse, Pentti sanoo.
Ohikulkijat katsovat häntä siihen malliin, että varmaan tuumaavat:
Tuossa seisoo nuori kitaristi."

-Riina Katajavuori: Pentti ja kitara

4 kommenttia:

 1. Eipä ole Pentti tuttu. Hauskan näköiset kuvitukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvitukset ovat todellakin hauskoja ja yksityiskohtaisia. Minusta päähahmon nimi on myös hauska. Pentti! Eipä kuule monen lapsen olevan Pena näinä vuosina!

   Poista
 2. Ostin jo sen soivan laulukirjan tänään - suursuosikiksi nousi heti meillä! Oon ihan täpinöissäni itekin opetellut uusia lauluja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko tosi :)!!! Voi, että tulipa hyvä mieli, että ei suositukseni ollut turha :)! Laulunraikkaita päiviä meille molemmille (ja vähän lapsillekin :D)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!