maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kesälukemista 2

Vaikka kahden lapsen kanssa luulisi arjen olevan melko kaoottista, jota se hetkittäin (huom hetkittäin!) onkin, on aina välillä hetkiä (joskus pitempiä), että saa kahvin käteensä ja pääsee pienelle pakomatkalle kirjan mukana milloin minnekin. Myös lasten nukutukset ovat lukemisen tähtihetkiä lapsiarjessamme.

Olen ollut viime vuosina melkoisen ahkera kirjastonkäyttäjä. Esikoinen rakastaa kirjoja (mikä onni!) ja hänelle haemme noin kerran kuussa kangaskassillisen kirjoja. Joskus minä käyn hakemassa samalla, kun käyn muutenkin kirjastossa mutta usein käymme kirjat yhdessä.
Ja kirjalaukku on aina kuin pieni aarrearkku! Ja tämä ilo on "ilmaista" ja kaiken ekologisuuden ja hyödyn mukaisesti hyvä juttu :). Se hetki, kun istumme kotona lattialle ja katselemme kirjastoaarteemme ensi kertaa, on taianomainen :)!


Omaksi kesäkuun kirjakseni otin kirjastosta Alexander McCall Smithin Teetä ja sympatiaa- Mma Ramotswe tutkii. Tämä Mma Ramotswe kirjasarja lienee useammalle tuttu värikkäine kansineen. Ilmeisen suosittu dekkarisarja ja siitä on myös tehty televisiosarja (aivan väärän näköiset näyttelijät, en pystynyt katsomaan sekuntiakaan!). Nämä kirjat ovat sitä hyvänolon kirjallisuutta. Lomakirjoja. Tai hormoneista heikkopäisten kotiäitien kirjoja. Kirjat ovat hyvin helppolukuisia ja tarinat arkisia ja yksinkertaisia. Mutta kirjoissa on aina kauniilla tavalla ihmetelty elämänmenoa moraaliselta ja eettiseltä kannalta. Vaikka tarinat ovat hyvin leppoisia ja simppeleitä piilee, taustalla monta tarkkasilmäistä totuutta.

Teetä ja sympatiaa
Apinakirja, kuten esikoiseni sanoi (kuva täältä).

Tässäkin "apinakirjassa", oli monta mahtavaa arkista havaintoa (muttei yhtään apinaa), joille saatoin vain hymysuin nyökytellä, kuvitellen, että istun Mma Ramotswen kanssa juomassa helteisenä päivänä rooibos teetä Botswanalaisen talon puutarhassa. Jos haluat pienen matkan afrikkalaisiin maisemiin, tapoihin ja arkeen, valitse yksi näistä Mma Ramotswen kirjoista. Dekkariosuus on oikeastaan näennäinen.


Tämä varmasti kuulostaa hassulta ja vähän hölmöltäkin mutta lainasin viime viikolla myös Appsille ensimmäiset kirjat! Olihan hänkin minun ja esikoisen kanssa kirjastoretkellä (ja hengissä selvittiin ;D )! Ja yllätys yllätys Appsi viihtyy sylissä köllien näiden kirjojen kuvia katsellessa jo tosi hienosti. Toinen kirjoista on Onni ja Ilona kuviin perustuva kirja, joita olen aiemminkin täällä kehuskellut (ja taas toisen vauvan kohdalla voin vaan kehua lisää, Appsi hymyilee näille kuville kuin aurinko- se on aivan ihana näky :DD!). Toinen on Katriina Koskisen kirja Vauva! , joka oli Sinä olet ihana teksteillään ihastuttava yllätys. Kumpikin kirjoista oli niin hyviä, että voisin ostaa ne omaksi. Myös esikoinen piti niistä, että kyllä myös kuvakirjoilla on lukukestävyyttä pitkään :).


Tästä pääsisimmekin hyvin 2-vuotiaamme tämän hetkisiin kirjavalintoihin mutta säästetäänpä tämä omaksi postauksekseen.

Hyviä kirjanlukuhetkiä, sukeltakaa uusiin maailmoihin ja käykääpäs kaikki kirjastossa :)! Nykyään lainoista saa muistutukset sähköpostiin ja uusinnatkin voi tehdä netissä, eli helppoa kuin heinän teko :)!


"Yeah, I know what you're thinking... Why's this guy making such a big stink about old library books? Let me give you a hint, junior. Maybe we can live without libraries, people like you and me.... Maybe. Sure, we're too old to change the world. What about that kid, sitting down, opening a book right now in a branch of the local library and finding pictures of pee-pees and wee-wees in The Cat in the Hat and The Five Chinese Brothers. Doesn't he deserve better? Look, if you think this is about overdue fines and missing books, you'd better think again. This is about that kid's right to read a book without getting his mind warped. Or maybe that turns you on, Seinfeld... Maybe that's how you get your kicks... You and your goodtime buddies... I've got a flash for you, joy boy. Partytime is over."

- Lt. Bookman, The Library, Seinfeld

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!